Fordmods Logo

almost wanting to burn my baby!!!! 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

please help b4 i add fire to it Poll ended at Thu Mar 20, 2008 9:11 am
help 75%  75%  [ 3 ]
please save her 25%  25%  [ 1 ]
Total votes : 4

 

 

 
 Post subject: almost wanting to burn my baby!!!!
Posted: Wed Dec 12, 2007 9:11 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 21st Oct 2006

Location: ayr
QLD, Australia

hey all, i have a series 1 eb fairmont 3.9 ltr, with a crow cam 2222549 + 2 1/2 redback extractors + hi flow cat + sports exhaust + xr6 valvesprings, top gun 10mm leads with iridium plugs, i also have a hp4 uni chip from chiptorque, my problem is that my fuel pump relay goes spastic before i even start the car, as soon as i turn it to the on position it turns on & off rapidly, & while its running it loses power like its starving for fuel then it seems to get too much fuel & has no power with heaps of black smoke, if it doesnt stall out?? i have replaced the following=== fuel pump, fuel filter (inline), fuel pump relay, fuel pressure regulator, ecu (with the proper numbers according to chiptorque??), chiptorque even replaced the chip with another 1(which i sent back to be retested & reprogrammed with no benifit), injectors, distributor (complete unit), any ideas what might cause my fuel pump relay to go spastic before i even start the car???
cheers gsbloke
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 12, 2007 5:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1112

Joined: 18th Jan 2005

Location: MAFFRA
VIC, Australia

poor connection at the battery,probably one of the smaller earth wires is broken and making then losing contact.
happend to my ea i drove it for like a week bwfore i figured out why it was running s**t and stopping all the time.
hope this helps

 

_________________

97 el xr6,5 speed short shifter,sequential scoop,no arial,freshly resprayed,low on 17's,3 inch zorst,stainless hi flo cat,snort stage 3 stainless manifold,garrett t04e,front mount cooler,wolf 3d ecu,seimens 760cc injectors,walbro fuel pump

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 13, 2007 5:18 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 21st Oct 2006

Location: ayr
QLD, Australia

thanks mate, i'll have a good look round & see if this might be the prob...
cheers gsbloke
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names