Fordmods Logo

Fordmods Advertising

Au engine into EL 


Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 Post subject: Au engine into EL
Posted: Sun Jun 15, 2008 9:20 pm 
Fordmods Newbie

Age: 48

Posts: 2

Joined: 15th Jun 2008

Ride: BA

Location: CAirns
QLD, Australia


A mate of mine has put an Au into an EL auto wagon. Changed the sump etc etc and all in and working.

Only thing is - it is really down on power, sluggish take off etc. Throttle opens fully wide, had the injectors etc checked and the EFI checked. Was statically timed on installation.

Is this likely to be an ECU problem - like a default programme that needs a reset, or does the chip or programme need changing?

Any clues?
Posted: Sun Jun 15, 2008 10:05 pm 
Getting Side Ways

Age: 46

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

needs ECU I think for best operation. Probably bay loom as well



BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Posted: Wed Jun 18, 2008 7:30 pm 
Getting Side Ways

Age: 31

Posts: 1112

Joined: 18th Jan 2005

Location: MAFFRA
VIC, Australia

does it ping? could be not advanced far enough,thats what i reckon it is,had same problem with mine,wou wont need to change ecu if you used all el bolt on accessories



97 el xr6,5 speed short shifter,sequential scoop,no arial,freshly resprayed,low on 17's,3 inch zorst,stainless hi flo cat,snort stage 3 stainless manifold,garrett t04e,front mount cooler,wolf 3d ecu,seimens 760cc injectors,walbro fuel pump

Posted: Wed Jun 18, 2008 9:13 pm 
Getting Side Ways

Age: 41

Posts: 1343

Joined: 14th Dec 2007

Gallery: 1 images

Ride: EL fairmont offroader

Location: seaspray
VIC, Australia

What is the timing set at?

And what type of fuel pressure regulator is he running?

Is it running smooth or rough, or?



wrecking 9/97 EL fairmont sedan burgundy 6cyl auto 270k modBAintake

Posted: Thu Jun 19, 2008 8:57 am 
Getting Side Ways

Age: 47

Posts: 425

Joined: 3rd Jan 2005

Ride: AU XR6 with BF Turbo engine

Location: Sydney
NSW, Australia

check that you have the map sensor and air intake sensors hooked up. You will need to run the EL top half of the BBM, and also make sure the EL bottom half of the thermo housing with the temp sender



RIP :( 1x confused Falcon..EL Falcon with full AU running gear...VCT, 5 speed, IRS, AUII front suspension, brakes, and steering RIP

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Thu Oct 27, 2016 11:52 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names