Fordmods Logo

Chiptorque or Flashtune 

 

Page 3 of 3 [ 35 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3

 
 Post subject: ecu query
Posted: Mon Jul 17, 2006 11:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 8th Jun 2006

Location: Perth
WA, Australia

Can someone clarify this the chiptorque chip doesn't work out the auto to manual conversion problems? example: high idle, trans temperature, thermo fans staying on etc.

(i have an eb xr6 auto and cannot find a manual eb/ed xr6 ecu for the life of me so have to use my existing one) have tried all over australia if anyone has one available I'd be willing to buy 0415959134 is number.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ecu query
Posted: Mon Jul 17, 2006 11:22 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 8th Jun 2006

Location: Perth
WA, Australia

Can someone clarify this the chiptorque chip doesn't work out the auto to manual conversion problems? example: high idle, trans temperature, thermo fans staying on etc.

(i have an eb xr6 auto and cannot find a manual eb/ed xr6 ecu for the life of me so have to use my existing one) have tried all over australia if anyone has one available I'd be willing to buy 0415959134 is number.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 17, 2006 11:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Ive heard it can, but the easy way to find out for sure would be to call them and ask.

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ecu's
Posted: Mon Jul 17, 2006 11:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 8th Jun 2006

Location: Perth
WA, Australia

thanks for the reply,

tried a local reseller in perth and the doushbag didn't know anything said to call back in a week!! that's what happens when you live in perth ( how's that for service bloody fuel injection shop) will try main office in queensland tomorrow. With just basic mods exhaust, extractors, filter, manual conversion ( best mod haha) would the chiptorque be justified or should i just keep waiting for a stock ecu to come up?

thankyou
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 18, 2006 11:28 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

[quote
Yer but i think the Flashtune for EF/EL will just be a chip like chiptoque.. from what i have read, and not plugged into the diagnostic port. (correct me if im wrong....)
Good to see your happy with the product.[/quote]

That's correct, in simple terms EA-EL do not have OBD-2 capability and do not have the ability to be reflashed by the SCT flash box. Therefore they have a chip that plugs into the J3 port on the back of the EEC instead.
EF and EL could be reflashed if you add the required wiring to the EEC but SCT are not doing that for obvious reasons.
AU-up have OBD-2 and therefore have the required connector to reflash the PCM.

Pete.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 3 of 3  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 1:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names