Fordmods Logo

EA MPI Fairmont Cuts Out 


Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 Post subject: EA MPI Fairmont Cuts Out
Posted: Wed Aug 31, 2005 5:20 pm 
Fordmods Newbie

Age: 44

Posts: 2

Joined: 31st Aug 2005

Ride: fairmont

Location: sydney
NSW, Australia

Can someone please assist with this problem!
My 6 cylendar 3.9 litre MPI Fairmont Ghia stalls.
Once the car is restarted it behaves as though nothing has happened.
In the last week we have changed the dizzy, coil, leads and plugs but the problem still exists.
I have run the diagnostics while the car is stalling and the codes show normal.
The previous owner has installed a "chiptorque" chip. Has anyone had any problems with these?
Posted: Wed Aug 31, 2005 5:25 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 45

Posts: 1040

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EA Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

ISC <-- give it a good clean



Full working BA Shifter now upgraded to BF Shifter.
BA headlight inserts in my EA headlights.

Posted: Fri Sep 02, 2005 10:37 pm 
Parts Gopher

Age: 44

Posts: 54

Joined: 17th Aug 2005

Ride: ef

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi mate.

remove the fuel relay and ecu relay and give the terminals a good clean.

These relays are located near the battery. one is black and the other green.

If that dont fix it.

Get a can of carby cleaner and clean the throttle body and isc motor.
If after all this the problem persists, then you most probably have either a fuel filter blocked, or a crook fuel pump.
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Fri Oct 28, 2016 7:34 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names