Fordmods Logo

EB ECU Wont Self Diagnose 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EB ECU Wont Self Diagnose
Posted: Mon Apr 24, 2006 1:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

hey guys, heres the situation, i have two ECUs:

ECU1: EB2 Auto GLi Pre-Smartlock 6cyl
ECU2: Mystery ECU - i believe its an EA ECU
7DAC
EFI-SD153
87DA-12A650-AC

I have an EBII GLi (that came with ECU1) that was originally an auto but i've converted it to a manual and i swapped to ECU2 for a while and performed the self diagnostics on it which all worked well, it told me stuff (its not important what :oops: ) but i've now swapped back to ECU1 (and done the resistor trick so its in park and not over-temp) but when i try to do the self diagnostics to this one (exactly the same procedure as before) the test light just comes on and stays on during the engine running test. does anyone know why its doing this and not diagnostics-ing itself???

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 24, 2006 8:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 15th Jan 2006

Location: Warrnambool
VIC, Australia

I had the same problem when running the same combination you are.

My friend put his SAM tester (the proper ford tool) on it and it would just hang. The lack of the auto trans was the problem. You'll never get it to go into self test mode.

If you get some more resitors and hook up the solinoid pin outs it would probably work
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 24, 2006 9:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

i see...screw that i say...i might just sit the auto next to the car and plug it in then do the diagnostics - or just stop caring...

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 24, 2006 9:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Interesting, must be something specific to the early models. Ive ran diagnostics with an auto ecu in my car after the 5 speed conversion and it worked - just spat out every error code related to the auto trans.

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 3:24 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names