Fordmods Logo

ebII no spark no injector pulse (PROBLEM SOLVED) 

 

Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Fri Apr 06, 2007 2:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

problem solved, turns out there is a wire that runs from the crt lamp fuse to the radio then to the BEM, so after hours of f**k a*** about it was just a case of joining the two wires :roll: .
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 06, 2007 10:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

ah it was the classic smartlock blown fuse deal then...

your interior light wasnt working either was it...

heard it a 100 times, didnt think of something so basic..

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

interior lighs where all working and the CRT fuse was fine, it was the wire from the crt lamp fuse to the BEM that runs via the radio, the radio plug had been snipped off breaking the circuit also the guy had cut all the radio wires and shorting the BEM killing the varable dimmer function, the car is in peices going to take a week to put back together. :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

gee thats bizare....so if you unplug the radio the car wont start, cant be.....unless the wires were cut too far back where it tee'd of the wire leading to the bem...

how the hell did u locate that as the problem?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 07, 2007 7:52 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 2537

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: EFII Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

My mate has an XF, he says it has smart lock or something. I think it might be a Ghia. Anyway someone played around with the stereo and now the car will not start. Can this be the same problem as the above?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 07, 2007 4:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

gogetta wrote:
gee thats bizare....so if you unplug the radio the car wont start, cant be.....unless the wires were cut too far back where it tee'd of the wire leading to the bem...

how the hell did u locate that as the problem?
at a guess i think that the wire for the fuse panel and BEM must be in joined on the same pin in the radio plug. the only reason i found it was because i changed BEM, ECU, smartlock module, dissy, every fuse, all relevent relays and the only thing that was left was the cut radio wires, after i tracked down a radio wiring diagram from here i noticed that there was only one green wire with a yellow trace but i had two in the car, nothing to loose so i took a punt and joined em, away she went.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 07, 2007 4:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

Kit wrote:
My mate has an XF, he says it has smart lock or something. I think it might be a Ghia. Anyway someone played around with the stereo and now the car will not start. Can this be the same problem as the above?
not sure about that mate but i know thay run a engine fuse in the fuse panel, i would check all the fuses, a mate has a xf that the indicators didnt work and the alt light was on ended up being the fuse for the instrument cluster was blown, strange things car electricals.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 9:23 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names