Fordmods Logo

EF Futura Won't Start 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: EF Futura Won't Start
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:07 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 40

Posts: 1

Joined: 3rd Jan 2006

Location: Sydney
NSW, Australia

We have tried everything and she still wont start. We've previously replaced the map and 02 sensors, fuel pump and regulator. Has anyone had issues with the connection at the fuel pump? We seem to be having a voltage drop where it enters through the cover plate.
EF Futura 11/96 Manual sedan 2 inch spring lift with 30 inch mud terrain tyres
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 1:15 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Yeah, had the same problem in my wagon. But I don't think it ended up been the connector.. Im pretty sure the fuel pump was in backwards.

So, it cranks, just no fuel? no priming noises?



Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 1:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2449

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Falcon EB-s

Location: Manjimup
WA, Australia

Ive got to see pics! 2 inch lift and 30's? :D

 

_________________

The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 1:35 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

Andrew J wrote:
Ive got to see pics! 2 inch lift and 30's? :D


i was thinking the same thing! lol

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Futura Won't Start
Posted: Wed Jan 04, 2006 1:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 4967

Joined: 22nd Nov 2004

Location: FAR FAR AWAY LAND
QLD, Australia

Mitchell Bros Motorsport wrote:
We have tried everything and she still wont start. We've previously replaced the map and 02 sensors, fuel pump and regulator. Has anyone had issues with the connection at the fuel pump? We seem to be having a voltage drop where it enters through the cover plate.
EF Futura 11/96 Manual sedan 2 inch spring lift with 30 inch mud terrain tyres
I gotta see pics ....

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 12:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names