Fordmods Logo

EF MANUAL ECU 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: EF MANUAL ECU
Posted: Sat Mar 03, 2007 11:02 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 31

Joined: 20th Oct 2006

Location: sydney
NSW, Australia

so as the title says i need a manual ef ECU or i need to find a way to fix mine...

my ISC line no longer works and i would like to get it fixed again as i cant run the A/C etc without it nearly stalling. Its driving me MAD!!

any ideas guys? where i can get one or how i can fix mine.?

cheers.!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 12, 2007 8:50 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 31

Joined: 20th Oct 2006

Location: sydney
NSW, Australia

bump lol... still need to find out how to fix this guys..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 12, 2007 10:14 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Repco do change-over ECU's if thats the problem... or bursons... either one

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 12, 2007 11:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

how thoroughly have you checked that the ecu is the problem?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 12, 2007 11:44 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

^good point isc are a common issue,
plus i ran my car without an isc for months, with a dodgy cam install and it still idled, even with aircon on.


buuut, occasionaly manual ecu's pop up here in the for sale section, or ask a wrecker (make sure your sitting down when you do).

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 13, 2007 9:56 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 31

Joined: 20th Oct 2006

Location: sydney
NSW, Australia

gogetta wrote:
how thoroughly have you checked that the ecu is the problem?


i chucked in a auto ecu and the isc worked fine... cept for it searching through the revs
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 13, 2007 9:56 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 31

Joined: 20th Oct 2006

Location: sydney
NSW, Australia

DJ_Brown wrote:
Repco do change-over ECU's if thats the problem... or bursons... either one


how do i go about doing this? whats the prices? anyone else done this?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 13, 2007 9:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

infusion69 wrote:
... cept for it searching through the revs


huh? whats that mean?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 14, 2007 5:04 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 31

Joined: 20th Oct 2006

Location: sydney
NSW, Australia

like if i rev it..... it to 2000rpm it would hold it even if i let go of the accelator
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 12:26 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

mine does that, my isc is stuffed, even has its very own error code :)

annoying when you clutch in and it holds revs.

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 2:32 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names