Fordmods Logo

EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor
Posted: Mon Mar 23, 2009 6:10 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hello
I was wondering if the AU T-Map sensor (Temp+MAP combined) works the same as the EL Map and Temp sensors?
For example, can i use an AU intake manifold with T-map on an EL and swap the wires around?

Cheers
David

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor
Posted: Mon Mar 23, 2009 6:47 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

afaik the au t map is not compatable with el ecu..
i tried and i could not get it to work.....................
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor
Posted: Mon Mar 23, 2009 9:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

E series map is a modulated square wave output dependant on pressure difference between the reference port and the inlet manifold, the A series is a linear voltage dependant on the same pressure. The AU sensor also incororates the inlet Air Temperature sensor.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor
Posted: Sun Dec 13, 2009 3:14 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 40

Joined: 17th Mar 2005

Location: bligh park
NSW, Australia

can you use a ba xr6 turbo one on an au engine with flashtune
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL MAP sensor vs. AU T-MAP sensor
Posted: Sun Dec 13, 2009 3:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

mini_matt wrote:
can you use a ba xr6 turbo one on an au engine with flashtune

The later AU's are supposed to be 2BAR, or 14psi. I would think the BA's would be the same.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:18 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names