Fordmods Logo

fuel problem 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: fuel problem
Posted: Sat Mar 22, 2008 8:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 44

Posts: 2

Joined: 18th May 2007

Location: raymond terrace
NSW, Australia

hi guys my fuel pump died so i put a second hand one in but now it is back firing under load can you help the car starts perfect and idles perfect

 

_________________

black ed with sixteen inch mags 5% tinted windows lowed and pioneers sound system

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 24, 2008 6:27 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 41

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

Check that the hose in the fuel tank hasn't split or the hose clamps are tight enough. I suggest that you change this hose with new clamps. I know it's a pain to remove the pump again and check, but i've had 2 seperate cars do this to me. If you want to check without removing the pump again, put a fuel pressure guage in the rail and start the car. It should read around 40psi. Any lower and you could have a fuel leak in the tank.

P.S. The second hand pump could be faulty too. Should put new one in there not that expensive.

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 6:05 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names