Fordmods Logo

Help Car wont start 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Help Car wont start
Posted: Tue Feb 17, 2009 6:00 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 37

Joined: 17th Apr 2006

Ride: EF XR8

Location: GoldCoast
QLD, Australia

Hi been having probs starting my ef lately ie. turn key to start and nothing, can hear fuel pump prime when turn key to start all acc's go off and can hear relay's ticking but no starter motor. when car does start while driving i can hear the ticking noise behind the dash like when you turn key on to start so im thinking it might be the bem/smartlock unit stuffed. any ideas please!

 

_________________

Quit complaining cause no one listens

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Help Car wont start
Posted: Fri Feb 20, 2009 3:23 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 55

Posts: 1566

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

Hey
i know how that feels, exactly the same on my NF 5.0 had the problem for a while put in a new starter, and all good until tonight - some 4 months later - turn the key and nothing tried for 1/2 hr until tiny whirr from starter and next time she went! right pain in *ss this one!

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Help Car wont start
Posted: Sat Feb 21, 2009 6:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 55

Posts: 1566

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

I know i din't have the dash noise, but, got mine sorted was just dirty contacts on starter, cleaned up main cable, and replaced spade connector, the dash noise may be smartlock related? best of luck!

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Help Car wont start
Posted: Sat Feb 21, 2009 11:30 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 37

Joined: 17th Apr 2006

Ride: EF XR8

Location: GoldCoast
QLD, Australia

Got a s/h BEM didnt help so will take it back, am leaning towards starter motor probs will get under car tomorrow and test for voltage across solenoid and relay hopefully simple fix prob should've checked that 1st will let ya's know how i go cheers :?

 

_________________

Quit complaining cause no one listens

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 12:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names