Fordmods Logo

is my ecu faulty 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: is my ecu faulty
Posted: Wed Jun 25, 2008 2:42 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 80

Posts: 3

Joined: 25th Feb 2008

Location: harvey
WA, Australia

hi there,i have a ea on dual feul it goes beautifull on gaz but looses 3cyl when switch to petrol. also cuts out when driving along,it can go for day's and weeks and then sudenly cuts out stop and wait for a couples minutes and restart everything is fine again. i have tried changing ecu from another ea but it wont idle and funny noise coming from aircleaner.i also tried a ecu from a ed with smartlock it run beautifull on gaz and petrol but wont start the car because of smartlock.anybody can help please????thanks leon
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 25, 2008 10:16 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 40

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

When was the last time you changed your fuel filter?

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: is my ecu faulty
Posted: Fri Jun 27, 2008 2:32 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 80

Posts: 3

Joined: 25th Feb 2008

Location: harvey
WA, Australia

new feul filter put on only few kilometers ago
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 27, 2008 4:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

maybe you could try running an ECU from an EB with no smartlock? if the ED one ran fine than the EB one theoretically should too, just without the problem of the immobiliser.

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: is my ecu faulty
Posted: Sat Jun 28, 2008 2:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 80

Posts: 3

Joined: 25th Feb 2008

Location: harvey
WA, Australia

thanks for your advice,in the country ecu are not running the street,and i dont want to keep spending money to buy s/hand ecu that i not sure will work.
i have got a serie2 ea 4speed.but that one run the car but make funny noises in intake manifold like poping noises i wonder if it needs reprograming??how is it done??....regards leon
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:13 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names