Fordmods Logo

Manual ecu's hard to come by? 

 

Page 2 of 2 [ 25 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Fri Oct 19, 2007 9:37 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 30

Posts: 55

Joined: 17th Sep 2007

Ride: EFII Fairmont & F6 Typhoon

Location: Perth
WA, Australia

say wha... u mean the whole SEFI, MPEFI thingo
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 19, 2007 9:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

EFairmanual2088 wrote:
say wha... u mean the whole SEFI, MPEFI thingo
Yes I need to trace it out to make sure its seqential and no short cuts have been made in the injector wiring.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 19, 2007 9:51 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

EF=batch injection
AU=sequential injection

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 19, 2007 10:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

dc_todd wrote:
EF=batch injection
AU=sequential injection

EF ECU=batch injection
AU ECU =sequential injection
Yet to be determined if the wiring on EF is individual to each injector or not.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 19, 2007 11:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

EF is not sequential? I have never heard a straight answer on that question since I signed up.

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 19, 2007 11:42 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 30

Posts: 55

Joined: 17th Sep 2007

Ride: EFII Fairmont & F6 Typhoon

Location: Perth
WA, Australia

even if that is so, theoretically all u'll need to do is change it from batch to sequential, which if i am not wrong is just a part of the harness. or re-wire them in paralell and not series... or whatever.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 20, 2007 9:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Batch mode means that the injectors are wired and fired in pairs as opposed to each being wired and firied individually. Correct it is only a wiring thing for me but I dont have detail on the ECU output circuit to be safe in thinking you can short out pairs by plugging a SEFI ECU into a batch wired loom without damaging the output drivers.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 21, 2007 1:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

For reasons other than swapping ECU, is rewiring the harness for sequential worth the effort?

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 21, 2007 1:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Bug wrote:
For reasons other than swapping ECU, is rewiring the harness for sequential worth the effort?
I have other motives for the swapout, in fact as I run gas I dont have a need for sequential anyway.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 28, 2007 8:05 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

RedRoo wrote:
AU1 has smartlock - AU2-3 has smartshield

This post suggests that AU1 update did get smartshield.


http://www.fordmods.com/forums/viewtopi ... d%20update



Hi

I have a '99 AU Fairmont with Smartshield (not Smartlock because it's the update model) that immobilised

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 6:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names