Fordmods Logo

megasquirt anything extra 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: megasquirt anything extra
Posted: Tue Nov 18, 2008 5:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 8

Joined: 17th Nov 2006

Ride: LTD & XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

HI guy's i have an XD with a 4.0 ED motor using a EA mpi ecu with a 5sp box this is a race car { track only}been runnig in tis form for 3 years now .I have decided to buy a MS so i have control over fuel and timing i'm looking at the MS1 V3.0 kit this is just for engine managment nothing else do i need to buy any other parts beside the kit ? Thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 10:04 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 38

Joined: 23rd Jan 2008

Location: bris
QLD, Australia

Why go that route??

1. Buy, El ecu, smartlock thingy, j3 chip and programmer.
2. install parts by unpluging old ecu with new one with programed j3 chip.
3. Something....
4. Use Profits to buy cam, bbm manifold etc for more powah!!!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 10:14 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 8

Joined: 17th Nov 2006

Ride: LTD & XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

Already got bbm and a selection of cams and cold air intake .
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 11:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 539

Joined: 30th Nov 2004

Location: Melbourne
VIC, Australia

you will have to buy a couple of resistors to run the ford TFI,
that's about all you need.

Would recommend buying the stimulator as well.

i did have trouble with the loom plug, i had an unsteady 12v supply, so i would buy a loom as well. Just the Short one and do a pin to pin mod on a EEC connector.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 11:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 8

Joined: 17th Nov 2006

Ride: LTD & XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

Cheers MMD i was going to get a stimulator.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 9:13 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

it will work fine, follow the tfi info on diyautotune.
We've got an au 6 in an XD also running msII
If you want the base map etc, pm me your email address.
It was running an EL ecu, installing the MSII made the engine a lot more responsive down low and through the mid range, well worth the cost.

On a side note, we've fit cleveland and 308 valves in an EB head, made solid lifters and getting a billit solid cam ground for it, be very interesting to see how it turns out.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 11:08 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 1037

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: V8 T5 Fairmont & BA XR6T

Location: Sydney
NSW, Australia

This is one of the few instances that I would also recomend an MS over the EEC, simply because it is only going to run the engine side of things, and that it can have the WB02 input directly for data logging and you dont need any other equipment on board.

 

_________________

Dima, Mitch & Jay's RPD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 11:13 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

even if its an auto, its not hard to wire in aftermarket ecu's you just need to know what your doing.
Ive done a lot of ecu swaps using MSII's or EMS's and never had any probs with running the stock ecu for the auto and aftermarket for fuel and spark
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 12:11 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 8

Joined: 17th Nov 2006

Ride: LTD & XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

Thanks 66 coupe i am gonna order 2 ms and a stim this week i want 2 because if it works well in the track car i wull use the other in my 85 ltd which has a EB 4.0 in it but i'm still running the old 3 spd auto so that ecu only controls the motor too. what do you think i should get the ms 1 v2.2 or ms 11?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 12:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

go the msII, v3 - i recommend getting it from diyautotune

You also have the option of running 'extra' code for more features if required.
Do you also have a wideband 02?
If not, its probably worth getting an innovate LC-1 as well, to aid in tuning.

I can send you a base map to get you up and running when your ready...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 1:37 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 48

Posts: 8

Joined: 17th Nov 2006

Ride: LTD & XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

yeh already have a wideband 02 sensor put in further down on the extractors running to a read out in the car. the ms11 v3 has way more than i need seems more like something for a road car with aircon and all the other stuff i don't have.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:32 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names