Fordmods Logo

ms2 maps 

 

Page 2 of 3 [ 42 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

thats awesome of you mate.

fordriver1@optusnet.com.au

thanks for your responses. it is a big help

scott

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:10 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 37

Posts: 112

Joined: 18th Aug 2005

Location: hobart
TAS, Australia

Are you sure cranking is in % ? Im looking at it now with MT 2.25 under cranking pulsewidth and cranking pw tabled in ms.
Warmup enrichment is the main one i can think of that would be in %.

My car doesnt start with a 2ms crank or prime ps.. it needs at least 3ms at 70deg with 4 making it start even faster, above 4 makes no difference.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 12:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

yeah cranking pulsewidth is in %. at least in 2.25 with v3 board running 2.88 code.

this is the bit i am stuck on now.

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 9:15 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 41

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

how things going scott. is the car running mate.

in warmup wizard these are my settings.

priming pulse 2.0ms

pulsewidth at 50f 10.0ms

pulsewidth at 160f 2.0ms

floodclear at 70%

my car starts and runs fine on these setting.

If your in ignition optoins its

50% for cranking

70% for afterstart

25% for normal

hope this helps further

Kelvin

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 9:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

nah. im so frustrated. i thought i had no spark. in fact i was sure of it. i removed no. 1 lead and got spark to earth ok. but 2- 6 has stuff all. i replaced the coil pack as it had given me intermitent probs before. still same prob, so it's not the coil. or the crank angle sensor. or the ecu relay. or any fusible links. when i crank the motor over it tries to fire, but quickly dies and then smells BAD of petrol. i think its flooding. the tps is set so at closed throttle resistance is well below flood control value. (if this is active the injectors will NOT fire as it will always think its flooded).

i feel im so close but cant find the problem. ive spent 2 days hunting it down now.

the only anomoly i can see now is the resistance values of the coolant sensor is wrong, and it is telling megatune the coolant and manifold air temp is -30*.

what resistance values do you have for the mat and coolant temp feilds, dude?

cheers

scott

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 9:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

oh yeah and i thought it would be a good idea to leave the ignition duties to the eecv for now, so im only trying to get fuel to work at the moment

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 10:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

also does anyone know the pwm frequency as my workshop manual does not have that info

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 10:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 21st Feb 2005

Location: Canberra
ACT, Australia

Where are you getting the RPM input for the MS from? The stock ECU doesn't like sharing the PIP signal.

Try using the RPM signal from the diagnostic port for the MS.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 10:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

ummm. i dont have a rpm input at all! i didnt think i needed one as the ns is not handling ignition at the moment. would this be my problem?
another question: how do you reach into the engine bay, weeman? :lol:

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 10:54 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 41

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

Y dont u wire the ms2 in full and forget the stock ecu.IMO. If you are using the stock ecu as well i'm lost on the settings because mine runs the whole lot. I think your email address is here so i can send a full map save of my settings if you haven't got one, but it won't just go straight to 2.88 you have to manually put the figures in. IMO start at the beginning, Check the ecu is getting the proper signals. Make sure u have all the jumpers to the correct settings in the ms2.

P.S. i think u will need rpm trigger.

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 10:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

thanks for that. are you using an edis module or direct coil control?
i could always load 2.35 and load in your maps directly?

cheers

scott

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:07 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 41

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

no not using edis just coil but the ms2 is going straight to a mallory hi-fire ignition not that matters to much. are u running a crank angle sensor or a tfi distributor.

will send u a full map but will need to find the thermistor setting from ms manual as they dont copy across for some reason. Remember when doing setting must do both air and coolant.

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

actually im going to run the coil packs via 3 vb921 coil control modules. my car doesnt have a distributor. wonder why the thermister values dont stay in the feilds? odd....

what power is your car making?

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:23 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 41

Posts: 26

Joined: 14th Aug 2007

Ride: falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

Yeah i know it a pain. If ur running an angle sensor, that is called a variable reluctor i think, so u need to change the jumber in the ms2 to TSEL to VRIN. Just double check though. Sent u a map in an email. Please remember only a guide on ve tables but should start the car once thermistor settings are right and u set the trigger offset.

Haven't put it on a dyno yet so don't know for sure still messing with the tune myself, learn more that way.

 

_________________

EA Brock Falcon
EL SVO 5lit
EA Turbo drift car in the build

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 02, 2008 11:27 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 433

Joined: 16th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: ef

Location: adelaide
SA, Australia

i got your map kelvin. it loaded straight in- thanks! ill hook up the rpm tomorrow. any idea which pins on the diagnostic plug are for rpm?

youve been a big help dude. cheers

 

_________________

there are three types of people in this world:
those that can count and those that can't

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 42 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 5:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names