Fordmods Logo

oil pressure sensor question 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: oil pressure sensor question
Posted: Wed Apr 02, 2008 10:27 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 205

Joined: 14th Oct 2007

Gallery: 1 images

Ride: EF futura 96

Location: Le BrisVois
QLD, Australia

ill post this again in here cause had no response in main forum.

well i knew i had low oil pressure but when i tap into the odometer instrument diagnostics, the oil pressure reading is zero and doesnt move an inch.

i want to know how to source out where the fault is, i have a brand new pressure switch installed btw.

I'm a noob when it comes to electronics and need to know how to test the voltage/resistance/whatever and what readings i should get from the oil pressure connector/ ecu pin (which pin?)) etc

as i was playing around and didnt know what i was doing, i put black to an earth point and red to the connector and it gave 0.02 mV .. Am i even close??



also, is the only way to test a MAP sensor to backprobe the sensor with the car running?? thankss alot.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 2:41 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 40

Posts: 6

Joined: 3rd Apr 2008

Location: Gungal
NSW, Australia

i think its the gauge they can build a resitance i had same problem best idea is an after market mechanical one.

 

_________________

S Maclean

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 11:56 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names