Fordmods Logo

Throttle Position Sensor 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Throttle Position Sensor
Posted: Sat Jan 20, 2007 4:22 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 36

Joined: 13th Sep 2005

Location: Adelaide
SA, Australia

Have a BA XR6 that has a rough idle. Throttle body has ben cleaned and code removed but still idles roughly.

Anyone know price of TPS fro a BA? :?:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 5:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 25th Jan 2007

Location: Townsville
QLD, Australia

Ive just discovered this site, can you tell me how to check for fault codes, have an xr6 ba 2002 had the same probs pulled the tb off and cleaned it and things seem fine idles smooth except when air temp is > 35c only did that coz Ford mechs did same once and went ok for a while.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 5:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

Welcome lads

coombesplo, give ford spares a buzz for list pricing... maughen thiem is good here in Adelaide (well, they used to be??? lol).

Pete - we're not aware of any 'DIY' method to pull fault codes from a BA falcon yet. The BA ECU utilises OBD II which means you cant do the E-series falcon trick of reading the codes from a multimeter... might have to get a ford workshop to run the codes for you??

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 5:46 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

TPS's, at least for an e-series aren't cheap! i'd make sure its the sensor first - from having busted two myself, they go for trade price ~$150 each

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 10:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 25th Jan 2007

Location: Townsville
QLD, Australia

Thanks for the info, i have a bike as well and put a power commander module on it. It came with about a dozen maps which covered most mods or aftremarket stuff you can fit. Takes about 45 mins to fit and modifies the stock injector pulses. Is there a similiar gadget to fit a BA Falcon?
the power commander cost about $400 from the USA.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 2:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names