Fordmods Logo

Xr6 ECU. How do i tell if genuine? 

 

Page 1 of 2 [ 23 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: Xr6 ECU. How do i tell if genuine?
Posted: Sat Nov 11, 2006 2:29 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 57

Joined: 9th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Noosa Hinterland
QLD, Australia

Hi all,I am wondering how can i tell if puter is genuine.Is there a number or something.Its a 1994 xr6 auto.Thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 11, 2006 2:37 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

There is a code on the top connector
and also on the bottom plastic cover (addon socket)
and should be one of these:

Auto:
4TBC
4TBD

Manual
4TAB
4TAC
4TAD

etc.

if its 4TEG (e in the middle) its a tickford gas and worth about 4c's

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 11, 2006 2:42 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 57

Joined: 9th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Noosa Hinterland
QLD, Australia

Thanks Krytox will go and ave a looksky :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 11, 2006 3:37 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 244

Joined: 29th Oct 2005

Location: Perth
WA, Australia

I was going to post a new thread, but might be able to get my answer here....

if i was to get an xr6 diff (3.45) and the xr6 computer, would it make a noticeable difference?? Or would the computer not really do that much considering its not the xr6 motor...

Its for an EL futura.

Cheers
Matt
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 11, 2006 4:27 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

lets just say the ECU is optimum for the gear changes.
it will change gear at higher revs and may even do it faster.

Many many ppl use the XR ecu in stock motors as its more tame with wilder cams

also you'll need to change the speedo gear in the gearbox itself.
it won't make a difference to shifts but it'll make a difference to Mr. plod
actually, if you don't change it and you sit on 60... you'll most likey be doing 55ish.


hope this helps

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 12, 2006 7:15 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 242

Joined: 17th Dec 2004

Ride: falcon eb

Location: Perth
WA, Australia

is it the same for a el xr6 ecu ? coz im trying to work out if this is genuin.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 12, 2006 7:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 1494

Joined: 1st Dec 2004

Gallery: 2 images

Ride: BA MkII XT Wagon

Location: Maitland
NSW, Australia

Krytox wrote:
lets just say the ECU is optimum for the gear changes.
it will change gear at higher revs and may even do it faster.

Many many ppl use the XR ecu in stock motors as its more tame with wilder cams

also you'll need to change the speedo gear in the gearbox itself.
it won't make a difference to shifts but it'll make a difference to Mr. plod
actually, if you don't change it and you sit on 60... you'll most likey be doing 55ish.


hope this helps


wrong....if u have a 4.35 diff get the ecu cause it has the right shift points for the auto...ifu l eave the other one in there, and u rev the engine out it will hang b4 it changes gear, i got a an xr ecu and now as soon as i git about 5000 its changes

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 3:33 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 57

Joined: 9th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Noosa Hinterland
QLD, Australia

Hi all, i just got around to taking my computer out and it has a 3TBA on it. idoubt whether this is genuine.I could not find any of the above codes anywhere. Damn it i think the computer has been swapped.I have also found that it wont rev past 4000 in 3rd,could this be why? :?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 6:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1079

Joined: 18th Sep 2005

Ride: AUII Fairmont

Location: Belmont
WA, Australia

3TBA looks like an ED Auto XR6 to me
Correct me if I'm wrong
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 24, 2007 11:36 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 57

Joined: 9th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Noosa Hinterland
QLD, Australia

Hi here is the puter out of the car.I cant see any codes described as
above. Thanks ahead guys and girls.

 

 

Attachments:
Sony 085 (Custom).jpg
Sony 085 (Custom).jpg [ 15.63 KiB | Viewed 68 times ]
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 24, 2007 11:52 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 57

Joined: 9th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Noosa Hinterland
QLD, Australia

oh not a good pic will try again.

 

 

Attachments:
Sony 085 (Small).jpg
Sony 085 (Small).jpg [ 52.21 KiB | Viewed 45 times ]
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 12:59 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 1028

Joined: 13th Jul 2006

Gallery: 6 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

That certainly is an ED EEC4 Computer, you've been conned my main man!

EDIT: f you own an ED XR6, then you haven't been conned, actually. :lol: :oops:

Last edited by andrewts on Thu Jan 25, 2007 12:48 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 7:15 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6168

Joined: 5th Nov 2004

haha! you've got an ED XR6 don't you! the ones above are ef codes afaik

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 7:38 am 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Nah, thats an ED XR ECU.
93DT. More then likely genuine, does it have "ED XR AUTO" written on it anywhere in texta :lol:

EFs get 94 part numbers.
Krytox assumed you had an EF.

When you say wont rev past 4000 in 3rd, what do you mean?
It shifts then at WOT, or the car literally wont rev over it when it's held in 3rd?
Doesn't sound like an ECU problem.

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 1:36 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 246

Joined: 6th Jun 2006

Gallery: 4 images

Ride: EA svo turbo, ef Fairmontl

Location: melbourne
VIC, Australia

if u put a stock ef ecu in an ef xr6 would it do any damage? i want to give my ecu to a ford mate to flash cop spec on but dont want to lose my car for that day!

 

_________________

R.I.P George.D.Gogas!!!
4.5.85 - 27.2.05

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:04 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names