Fordmods Logo

3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel) 

 

Page 4 of 4 [ 52 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4

 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Mon Jun 21, 2010 12:25 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 51

Posts: 1

Joined: 20th Jun 2010

Ride: ed ford5

Location: australia
VIC, Australia

HI , PUT SOME ELECTRICAL CONTACT GREASE ON YOU IGNITION MODULE AND THAT SHOULD FIX THE PROBLEM..IF IT DOES NOT REPLACE THE MODULE..TONY
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Mon Jun 21, 2010 12:34 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

it turned out to be a crushed loom. read before you post

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Mon Jun 21, 2010 12:47 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 9453

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Fordrunner 5.0 Turbo

Location: Wollongong
NSW, Australia

And stop shouting. Is your caps stuck on or are you a naturally angry man?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Thu Oct 21, 2010 11:44 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 60

Posts: 21

Joined: 29th Jan 2010

Gallery: 1 images

Ride: Falcon GLI Longreach 96

Location: Brisbane
QLD, Australia

After many hours and many dollars, I was putting on some new vacum lines and found a line going to this small black box on firewall,(with some wires hanging out of it). Disconnected this black box thing and closed of vacum line, engine now starts on Gas and Petrol as well, and runs like a brand new motor, excelent milage now on gas and haven't bought petrol for weeks. What ever is in this little black box, just makes the engine run so s**t, so hard to start, have seen many of these cars with same problems and just disconnect and clog the open vacum hose and they have all started fist kick.
Moreton :wink:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Thu Oct 21, 2010 11:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

That is the map sensor.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Fri Oct 22, 2010 4:12 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

sounds like your map sensor needs to be replaced.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 3 coil packs, 2 sets of leads, still mis-firing (dual fuel)
Posted: Fri Oct 22, 2010 7:34 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 103

Joined: 2nd Sep 2010

Gallery: 12 images

Ride: Falcon BA 6 cyl

Location: Far Canal
QLD, Australia

moreton wrote:
New coilpack, new dizzy, new plugs,new gas leads, tune on petrol, got 800klms and engine cut out, all codes checked no faults on codes, compression test, fitted newBP6EY plugs, still won't start, backfiring through air pod cleaner ???
Have now spent $2000.00 on this problem so far and still not running, was running great before trip, out on open road and it just stopped and would not restart.
Coil packs that can handle dual- fuel, any help with this much appreciated. :roll: Moreton :cry:

So how come there where no code faults when it was tested? If it was backfiring through the air cleaner with wires shorting out from the ECU?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 4 of 4  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 1:54 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names