Fordmods Logo

Alternator or Dash 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: Alternator or Dash
Posted: Sun Mar 11, 2007 8:59 pm 
Fordmods Newbie

Age: 54

Posts: 13

Joined: 27th Apr 2006

Gallery: 1 images

Ride: 97 EL Fairmont Wagon

Location: Townsville
QLD, Australia

I just degreased the engine bay the other day and normally i start the car straight afterwards but got dragged away to do something else anyway the next day i went to start it and no go damm it all, finally that arvo i got it going i think it got water in the dizzy, but at the same time i put a ef police chaser cluster in, the problem is now the alternator i think, the dash is saying its only charging 10-11 volts and with a multimeter its showing 12 volts on the battery, i had no probs with the charging prior to degreasing and fitting the new cluster. just a bit wierd, do EL alternators just normally die like this, the battery is nearly new

:!: :!: :!: :!: :!:
Posted: Mon Mar 12, 2007 1:45 am 
Getting Side Ways

Age: 29

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images


Location: Launceston
TAS, Australia

similar prob here i had a while ago. Cleaned my engine bay and started the car, battery light on. It was perfect before then charged at 13.8 with a full elecrical load at idle



^^^ What He Said

<a href="" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sun Oct 23, 2016 11:30 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names