Fordmods Logo

another problem 

 

Page 2 of 5 [ 63 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

 
Posted: Thu Sep 29, 2005 5:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 40

Posts: 2015

Joined: 9th Mar 2005

Gallery: 4 images

Ride: Territory TX AWD & AUII XLS EGAS

Location: East Kurrajong
NSW, Australia

Sounds like an earthing issue somewhere.
May need a better earth contact on the car ... or extra grounding wire run to the chassis.

 

_________________

04 Territory TX AWD - Winter White - optioned up
06 Falcon BFII XLS ute EGAS - Winter White - EGA-54D Version 2

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 11:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 51

Posts: 720

Joined: 18th Sep 2005

Ride: ef fairmont

Location: orange
NSW, Australia

MATE SOUDS LIKE A EARTH PROBLEM CHEAK ALL EARTHS MAINLY UNDER THE DASH
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 11:25 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 72

Joined: 28th Dec 2004

Gallery: 3 images

Location: Melbourne
VIC, Australia

MARK.TANIA wrote:
MATE SOUDS LIKE A EARTH PROBLEM CHEAK ALL EARTHS MAINLY UNDER THE DASH


there a 2 earths in dash by memory one on top bolt in center you will have to remove cover from top of dash. the second one is on the left hand side it is near ecu in kick panel.

 

_________________

Factory Specifications are Optional

1988 EA Fairmont Ghia Retired after 11yrs
1999 AU Fairmont Written off :(
2003 BA XR6 Written off :(
2001 AU Falcon - Run around
2005 SY Territory Ghia

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 12:10 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

well i just got home and yeah i was driving and it started again and more frequently now. so its getting annoying hahaha. thanks for all the replies everyone. Ive checked the earth wires under the bonnet, all secured nicely and no dramas and car still runs fine.

Moran i think u just hit the spot. becos i just put the kick panel back that covers the ECU and yeah since i put it in it started to do the power cut. so i might need to check that EARTH wire. cheers mate

ill give it another shot tomorrow and get back to u all.

cheers
phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 3:20 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 18th Mar 2005

Location: China
Oustide Australia

Its most likely your ECU

my mates car was doing this and he changed his ECU and wierdly enough it stopped doing it. when it would shut off n stuff it would Jerk hard then come back to life
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 12:23 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Slapper EA wrote:
Its most likely your ECU

my mates car was doing this and he changed his ECU and wierdly enough it stopped doing it. when it would shut off n stuff it would Jerk hard then come back to life


yeah thats whats happening to me. might be the problem since i did accidently hit it twice when putting on the kick panel might have broken something. lets just hope the earth wire is loose so i can just get that done instead of a new ECU. cheers mate

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 1:15 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

hmmmmm well i checked all the wires near the ECU and also the earth and everything seems in order. i think its time to buy another ECU and see what happens. Anyone happen to have one lying around that they want to get rid off for cheap? preferably in melb so i can pick it up as soon as possible.

I need a 3 speed ECU since i only have a 3 speed auto. i wouldn't mind getting a 5 speed manual ECU and a transmission if anyone is offering :D . Cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 1:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

3 speeds don't have TCM (transmission control modules).. so therefore just get a 3,4,5 speed ECU, doesn't matter.. Just make sure its MPFI, or TBI or whatever you have.
I have a 4 speed in mine(with a T5 manual, which is the same as the 3 speed in terms of control), and I have just chucked resistors on the sensors. All is well.

Im building my megasquirt as we speak, so Im not gonna need it shortly. So if nothing comes up until then, you can have mine.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 4:25 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

justfordima wrote:
3 speeds don't have TCM (transmission control modules).. so therefore just get a 3,4,5 speed ECU, doesn't matter.. Just make sure its MPFI, or TBI or whatever you have.
I have a 4 speed in mine(with a T5 manual, which is the same as the 3 speed in terms of control), and I have just chucked resistors on the sensors. All is well.

Im building my megasquirt as we speak, so Im not gonna need it shortly. So if nothing comes up until then, you can have mine.


Cheers


koool mate. Id love to borrow it off u but ur in sydney so that might just be a problem. Ill ask my friend to see if he has any ECUs left since he has like tonnes of EA parts around. thanks for the offer but ^_^. hmmm might just get a 5 speed ECU so i can just buy the T5 next year when i get the time. hopefully that works.

by the way is 120bux for a ECU cheap? im not too sure about pricing of ECU.

cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 6:08 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

hmm.. I got mine for $40 lol. Just get an auto one for now.. don't go wasting obnoxious amounts on a stock ECU.
Oh an PM Nigel, if you're nearby, he should have the 5 speed EA manual ECU that I sold to him ages ago. he said he still has it, but not using it.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 6:36 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeah i decided not to get it. instead i booked my car in at some place in fawkner for a check up. gonna cost 125 bux for a full check up and he is dynoing the car to see if there is anything else wrong.

justfordima ill ask him to for it ^_^. by the way would the 5 speed manual ECU fit in my car? my car is mpfi and i know that the 3 speed is not electronically linked to the ECU so there shouldn't be any problems?

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 8:15 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Yes, the 5 speed is fine, as it's practically the same as the 3 speed ones (no transmission control). A 4 speed one would be fine aswell, just need to stick two resistors on two of the sensors (gear position, and temp sensor).


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 8:27 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

i guess id have to find a 5 speed manual since thats what i was planning on doing next year.

this may be off topic but is it worth spending about $4000 on the EA? new 2.5" redback exhaust, extractors (already got them), engine rebuild and hopefully get a different cam in there while its being rebuilt. engine polished and that kinda jazz. cold air intake and T5 conversion. and if possible get respray paint which is an optional thing.

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 11:26 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Worth it... hmm, no. Any money you spend on the car you'll probably never make back. If you respray it, and rebuild the engine, it will sell faster.

But Im probably never selling my car, so I don't care about resale value, and just do things that make my car feel that much closer to home if you know what I mean.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 12:25 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeah i know what u mean ^_^ thanks mate.

well i brought the car to some mechanic and he dynoed to check what was wrong with my car and did all this electronics stuff and found several old loose wires that caused the problems. all in good nick now but put me down 77 bux. thanks everyone for helping me out.

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 5  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: dp_stoner and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 8:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names