Fordmods Logo

AU Engine into EA 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: AU Engine into EA
Posted: Sat May 02, 2009 3:55 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 109

Joined: 10th Jun 2007

Ride: EF Fairmont

Location: Mooroolbark
VIC, Australia

Hey guys got a mate with an EA with a manual conversion in it! we were thinking about putting an AU engine in it, just woundering whats invloved like would we need new ECU, and would it bolt straight in? plans are to use his extractors on there now if they bolt up? then just get a cam regrind and that should get it moving abit better. Would VCT be the way to go? and not sure on the T5 in there now but would that bolt straight up to the engine?
sorry for all the question search doesnt seem to be working well!
Cheers guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU Engine into EA
Posted: Sat May 02, 2009 4:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 539

Joined: 30th Nov 2004

Location: Melbourne
VIC, Australia

AU engine will fit.
Easiest way to get it running is to change everything over from your EA,
Intake Exhaust Belt Setup Power steering air con the lot.
You will also have to convert the coil packs to dizzy,
The T5 should bolt up you might need to get a new flywheel as the EA one is probably a 3 Bolt, best to use a 6 bolt. The Bell housing will be fine just the bottom bolts will not line up.

Do a search plenty of info on AU motor conversions
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU Engine into EA
Posted: Sat May 02, 2009 5:08 pm 
SA Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1870

Joined: 14th Apr 2006

Ride: 1993 EBll xr6, 2003 ba xt

Power: 150 rwkw

Location: Whyalla
SA, Australia

documents.php?d=85


all information is in the tech doc..

 

_________________

Owning 1 of 84,847 ebII.
2x clarion subs 1200w, 1x clarion amp 400w, pioneer headunit, 16x8 roh reflex.
Clear side, front indicators, White dials, trip computer, boot spoiler, K & N air filter.
35% tint, paint code (z) stark white, 3" crome nudge bar, Xh snorkle

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU Engine into EA
Posted: Sat May 02, 2009 5:39 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 109

Joined: 10th Jun 2007

Ride: EF Fairmont

Location: Mooroolbark
VIC, Australia

ahhh yes was just reading threw that!! thanks guys, just on a quick note why do people not run the au ecu? wouldnt that be easyer?
thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 6:07 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names