Fordmods Logo

AU falcon no heat 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: AU falcon no heat
Posted: Fri Oct 21, 2011 8:36 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 37

Posts: 3

Joined: 21st Sep 2010

Ride: el falcon futura sapphire wagon

Location: cranbourne
VIC, Australia

Hi guys, i have a au falcon wagon and the heater is only blowing cold air i have replaced the heater tap but still no heat any ideas on this subject would be great thankyou.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU falcon no heat
Posted: Fri Oct 21, 2011 9:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 591

Joined: 28th May 2011

Gallery: 4 images

Ride: EF Futura DUH

Location: central coast
NSW, Australia

Replace your thermostat. could be open all the time not allowing the engine to warm up or the heater core is clogged something shocking.

 

_________________

1996 EF Futura factory manual
Fully rebuilt engine,Decked, Honed, Bored, Tolerences spot on, Wade 1673, Extractors, 2.5" zorst, 3" CAI, High flow filter, Exedy sports tuff clutch, Chiptorque tune.
Future Mods: A mortgage...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU falcon no heat
Posted: Fri Oct 21, 2011 9:21 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 37

Posts: 3

Joined: 21st Sep 2010

Ride: el falcon futura sapphire wagon

Location: cranbourne
VIC, Australia

if the heater is cloged how do i fix it
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU falcon no heat
Posted: Fri Oct 21, 2011 9:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 591

Joined: 28th May 2011

Gallery: 4 images

Ride: EF Futura DUH

Location: central coast
NSW, Australia

Run a flush addidtive then blast it with water at the firewall. If that fails take it to a cooling specialist. Unless anyone else has an idea?

 

_________________

1996 EF Futura factory manual
Fully rebuilt engine,Decked, Honed, Bored, Tolerences spot on, Wade 1673, Extractors, 2.5" zorst, 3" CAI, High flow filter, Exedy sports tuff clutch, Chiptorque tune.
Future Mods: A mortgage...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU falcon no heat
Posted: Sat Oct 22, 2011 5:38 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 326

Joined: 12th Jun 2010

Ride: EL Fairmont

Location: Central Highlands
QLD, Australia

check when you switch to heat that you are getting vacuum to switch the heater tap to heat. sounds like a vacuum leak or a loose vacuum hose on the heater tap.

 

_________________

Current ride 2007
ML GLX Dualcab Triton 4x4

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:31 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names