Fordmods Logo

au not starting 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: au not starting
Posted: Fri Sep 11, 2009 7:37 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 107

Joined: 29th Aug 2006

Gallery: 20 images

Ride: AU fairmont ghia, XP falcon

Location: adelaide
SA, Australia

my uncles au has stopped and wont start for some reason, you turn the ignition on and and get lights but try to start and nothing, i can arc the starter out with a screwdriver and it winds over but no start, it has a light of a little hand thats not normally there?? don't know what it is, i have checked for spark and there is plenty there. so its got me beat. any ideas??

 

_________________

"NEAR ENOUGH IS GOOD ENOUGH"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au not starting
Posted: Fri Sep 11, 2009 8:29 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 399

Joined: 19th Dec 2008

Gallery: 4 images

Ride: '62 mercury/au xr6/zh 'lane

Location: Ballarat
VIC, Australia

kensback82 wrote:
my uncles au has stopped and wont start for some reason, you turn the ignition on and and get lights but try to start and nothing, i can arc the starter out with a screwdriver and it winds over but no start, it has a light of a little hand thats not normally there?? don't know what it is, i have checked for spark and there is plenty there. so its got me beat. any ideas??



Sounds to me like a security problem then because I think the little hand is the alarm/smartlock thing

 

_________________

How many bears could Bear Grylls grill if Bear Grylls could grill bears?

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au not starting
Posted: Fri Sep 11, 2009 10:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

kensback82 wrote:
my uncles au has stopped and wont start for some reason, you turn the ignition on and and get lights but try to start and nothing, i can arc the starter out with a screwdriver and it winds over but no start, it has a light of a little hand thats not normally there?? don't know what it is, i have checked for spark and there is plenty there. so its got me beat. any ideas??


FUEL PUMP!!!..


read these I had a very similair problem...(top two are my posts)

ford-4l-and-6-cylinder-f1/au-xr6-is-hard-to-start-full-story-page-2-t72166.html?hilit=not%20starting

ford-4l-and-6-cylinder-f1/auii-car-drama-semi-fixed-t74962.html?hilit=not%20starting

ford-4l-and-6-cylinder-f1/auiii-idle-problem-t75869.html?hilit=not%20starting

ford-4l-and-6-cylinder-f1/car-not-starting-t81832.html?hilit=not%20starting

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au not starting
Posted: Wed Sep 16, 2009 3:15 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 51

Posts: 4

Joined: 16th Sep 2009

Ride: xr6 au ute

Location: caboolture
QLD, Australia

hi buddy i play alot with these au's i don't know if this will be the cause but try looking at the pink fuse in the engine bay fuse box and see if it is blown cause this would give the symptoms that you are describing
cheers wayne
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au not starting
Posted: Thu Jan 28, 2010 10:57 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 2nd Jun 2007

Location: Sydney
NSW, Australia

how did you go with this problem?? I have the same issue..
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 11:12 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names