Fordmods Logo

AU Series I - Thermostat? 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: AU Series I - Thermostat?
Posted: Sun Jul 17, 2011 9:24 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 44

Posts: 577

Joined: 30th Apr 2009

Ride: 92 EB Falcon

Hey guys, i had a problem with my Au a few days ago and was wondering a few things.

My thermostat f**k up and the cars temp jumped to half and the thermo fans were going nuts, so ichanged the thermostat and the problem is fixed, but when my thermostat went and the temp rose to half the gearbox started acting really funny going into torque lockup very early and dropping the revs low after i replaced the thermostat it stopped and went back to normal. i was wondering why?

And also i disconnected my battery aswell to fix the wires going into it and when i reconnected the battery and started the car it started idling rough.

Any help is much appretiated :wink:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU Series I - Thermostat?
Posted: Sun Jul 17, 2011 9:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

lukas_bartko wrote:
Hey guys, i had a problem with my Au a few days ago and was wondering a few things.

My thermostat f**k up and the cars temp jumped to half and the thermo fans were going nuts, so ichanged the thermostat and the problem is fixed, but when my thermostat went and the temp rose to half the gearbox started acting really funny going into torque lockup very early and dropping the revs low after i replaced the thermostat it stopped and went back to normal. i was wondering why?

And also i disconnected my battery aswell to fix the wires going into it and when i reconnected the battery and started the car it started idling rough.

Any help is much appretiated :wink:


If it got hot, then the gearbox may have overheated and gone into limp mode. It's normal for the car to run rough for a little while after you disconnect the battery, as the computer has been reset, it has to RE LEARN again before it will run properley, if your gearbox only started playing up after you disconnected the battery, it could be for the same reason.

Gab
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU Series I - Thermostat?
Posted: Tue Jul 19, 2011 10:01 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 44

Posts: 577

Joined: 30th Apr 2009

Ride: 92 EB Falcon

Fair enough thanks for the help :wink: at least i know there is nothing wrong with the car.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 4:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names