Fordmods Logo

AU water/coolant issue! 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: AU water/coolant issue!
Posted: Tue Jan 31, 2012 5:42 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 852

Joined: 15th Nov 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi guys

My dad has a AU Fairmont series 2 and has recently got a new radiator with new coolant through it. Everything has been fine up until recently where he has noticed that all coolant has gone into water and he is just wondering why there isnt any coolant sitting in the overflow ?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Tue Jan 31, 2012 6:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 688

Joined: 4th Mar 2010

Ride: BF Fairmont Ghia & TS Magna

Location: central coast
NSW, Australia

daniel000 wrote:
Hi guys

My dad has a AU Fairmont series 2 and has recently got a new radiator with new coolant through it. Everything has been fine up until recently where he has noticed that all coolant has gone into water and he is just wondering why there isnt any coolant sitting in the overflow ?

do you mean all the coolant has gone into the oil?

 

_________________

I don't know what to write in here LOL
Bear's Build Thread

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Tue Jan 31, 2012 6:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 852

Joined: 15th Nov 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

Sorry what I mean is that the coolant colour has turned into water/clear colour in the water overflow
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Wed Feb 01, 2012 11:04 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 852

Joined: 15th Nov 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

Anyone had any experience with this happening ?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Fri Feb 03, 2012 7:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 789

Joined: 9th Dec 2011

Ride: S1 eb 5speed

Location: Coffs Harbour
NSW, Australia

Is it clear as water or a bit of green?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Fri Feb 03, 2012 7:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 789

Joined: 9th Dec 2011

Ride: S1 eb 5speed

Location: Coffs Harbour
NSW, Australia

That may have added extra coolant to the over flow to make it look super green, looks good happy customer. now it's all mixed through and not so green.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU water/coolant issue!
Posted: Fri Feb 03, 2012 8:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

If the coolant/inhibitor used is not mixed to the correct proportions, it can be worse than running straight water.
I use 2 bottles (500ml) of Repco Inhibitor.....don't have any probs...lasts about 2 years.....it's in an almost transparent bottle.
It is recommended to use a chemical flush prior to filling, as to remove remnants of the old inhibitor.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:29 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names