Fordmods Logo

BA Falcon Engine noises 


Page 2 of 2 [ 18 posts ] Go to page Previous  1, 2

Posted: Fri Mar 16, 2007 9:19 pm 
Oompa Loompa

Posts: 20

Joined: 27th May 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

check your engine mounts. had the same problem in my dads BA at 110,000kms. car had a vibration/knocking sound coming from the front.
Posted: Sat Apr 28, 2007 11:48 am 
Fordmods Newbie

Posts: 19

Joined: 6th Mar 2005

Ride: Dec 2003 BA XT Sedan

Location: Mt. Barker
WA, Australia

Hi all,

finally got around to changing the oil and it's made a big improvement. No more knocking on startup. The filter it had was the right one so that wasn't the problem. The oil it had in it was going brown... :shock:
So that must have been it. The oil had had it.

As for the vibration, in town we got it up on a hoist and started belting the heat shields and one of them moved. One bracket fixed that too, so everything is sweet now except the rattle in the front on small bumps which should be fixed when I finally get around to putting in the nolathane bushes on the torsion bar.

I'm just glad my exhaust rattle and engine knocking has gone. :P



Exterior mods--> Smartbar and 2x100W Nane
Interior mods--> XR steering wheel, XR Shifter and Ford scuff plates
Mechanical mods--> Standard ring mixer LPG dual fuel system

Posted: Sun Apr 29, 2007 7:07 pm 
Oompa Loompa

Age: 47

Posts: 49

Joined: 30th Oct 2006

Location: perth
WA, Australia

my mounts have come loose twice .
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 18 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sat Oct 22, 2016 7:54 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names