Fordmods Logo

Fordmods Advertising

BA Misfiring Problems 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: BA Misfiring Problems
Posted: Wed Jul 11, 2012 9:50 pm 
Fordmods Newbie

Posts: 1

Joined: 16th Apr 2009

Ride: ford ba xr6 ute

Location: melbourne
VIC, Australia

hi fellas

I have a series 1 xr6 ba ute and im having a lot of problems with the engine misfiring under load.

i original checked the coils and plugs and found that all 6 of the plugs where where very black so i assumed this was the problem so i changed all the plug and this seemed to have done the trick

after a couple of months (3000kms) the problem started again. i pulled the plugs out and again all 6 of them where where just as carbonated as before

the car goes through a lot of oil, and i can see most of that coming out the back when take off.

the car has only done 130,000 kms which makes me think it surly couldn't be the valves

i dont give the car a thrashing, and it is completely stock under the hood


 Post subject: Re: BA Misfiring Problems
Posted: Tue Nov 27, 2012 8:44 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 34

Posts: 482

Joined: 9th Oct 2006

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hay Ryan,

How did you go with this problem?

My BA ute is doing the same.


Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Wed Oct 26, 2016 8:23 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names