Fordmods Logo

BA XR6 Shuddering 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: BA XR6 Shuddering
Posted: Sun Oct 07, 2007 10:35 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 39

Posts: 2

Joined: 13th Feb 2007

Ride: BA XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hi Folks,

Went through about 20 pages and couldn't see anything related to this issue.

I have an 02 BA XR6. It's done about 155K. Had a service about 6 weeks ago, the engine was mis-firing. Turned out the programming had lost a cylinder. They reprogrammed it. I was having an issue being able to get the revs above 2000 before it'd stutter and make an odd clicking noises, we ended changing the sparkies recently which helped that issue. It still does it when I try and get more acceleration out of it.

My issue at the moment is a 'shudder'. This happens when I'm in drive, but not moving, or in reverse. The whole car seems to vibrate. When I am in drive, but stationary it seems to do it as well. The taco doesn't move, but the engine kind of revs, not too much, and then dies down. It almost seems to want to skip forward.

I'm not too sure what it could be. It doesn't seem to do this when in park.

Any ideas? Hoping its nothing too major.

Thanks in advance.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 07, 2007 10:46 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

check and make sure the throttle body is clean, and d/c the battery for a minute after cleaning it to reset the KAM
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 07, 2007 10:46 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

check and make sure the throttle body is clean, and d/c the battery for a minute after cleaning it to reset the KAM
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 08, 2007 1:10 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 365

Joined: 14th Feb 2006

Ride: BA falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

my old ef used 2 do the same thing, mechanic said that my engine mounts were stuffed, try checking that.

 

_________________

Real Men Smoke Rubber

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 5:36 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names