Fordmods Logo

Cam problems 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Cam problems
Posted: Sun Aug 20, 2006 8:57 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 33

Posts: 85

Joined: 6th Dec 2004

Ride: EL XR6

Location: Perth
WA, Australia

Hey guys,
Ive recently had my engine rebuilt, but am having problem (only minor) with the head setup. My cam specs are:
Camlift.256"
Valve Lift.512"
Duration at .050" 242 degrees
Lobe centreline (max lift) 105

This cam was in my old setup, but due to weak valve springs, she cracked a spring and threw a valve (fun.)
Im now running Crow springs (double row) and retainers.
Can anyone see a problem with this set up? No matter what oil i use, i just cant seem to shut up a couple of lifters!! She's making good power, and loads of good throttle response, but the clicking is driving me crazy. Any suggestions?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 9:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

if regrind - is it shimmed up right?

otherwise clean or replace the noisy lifter

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 9:04 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 33

Posts: 85

Joined: 6th Dec 2004

Ride: EL XR6

Location: Perth
WA, Australia

stockstandard wrote:
clean or replace the noisy lifter


Yeah but i've only done like 5000km's on this new engine, and my builder wont touch it anymore. I have a feeling the head wasn't machined right. It had 20 hours of machining done to it, since then its never been the friggen same.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 9:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

SICSIX wrote:
stockstandard wrote:
clean or replace the noisy lifter


Yeah but i've only done like 5000km's on this new engine, and my builder wont touch it anymore. I have a feeling the head wasn't machined right. It had 20 hours of machining done to it, since then its never been the friggen same.


new engine or rebuilt?

If rebuilt, they rarely touch the lifters.

If its a regrind, it needs to be shimmed up enough to bring the HLA's withing there normal range or they will tick.

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 3:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names