Fordmods Logo

car always in 3rd 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: car always in 3rd
Posted: Thu Nov 16, 2006 8:59 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 1538

Joined: 4th May 2006

Gallery: 4 images

Ride: ef fairmont turbo

Power: 213 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

for some reason the ef fairmonts always in third, i think its in limp mode. the car will not gear up or down no matter what. Heres the thing right before the car jumps into limp mode it gears up real hard exactly like the shift kit is on but its not. if i switch the car off and then restart it everything is good but is starting to do it more and more often.
any suggestioins on what it might be and how to fix it????

 

_________________

96 EF FAIRMONT
Garrett gt40turbo, iceman plenum, ported head, turbo cam, double valvesprings, 023 fuel pump, 36lb injectors 4' cat, 4' dump, 2.5 exhaust, build bottom end, hypertonic pistons rods & rods, king bearings, j3. c10 3500 stall
232rwkw@4psi

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 16, 2006 9:04 pm 
Fordmods Addict
Offline

Age: 32

Posts: 2245

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA XR6T

Location: Bayswater
VIC, Australia

id be betting its either your s5 solenoid or your tranny fluid is really burnt and in need of replacing, or both

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 16, 2006 9:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 1538

Joined: 4th May 2006

Gallery: 4 images

Ride: ef fairmont turbo

Power: 213 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

yeh i was thinking it was the s5 aswell but its not constantly doing it, but ill have a check at the tranny fluid aswell.
thanks

 

_________________

96 EF FAIRMONT
Garrett gt40turbo, iceman plenum, ported head, turbo cam, double valvesprings, 023 fuel pump, 36lb injectors 4' cat, 4' dump, 2.5 exhaust, build bottom end, hypertonic pistons rods & rods, king bearings, j3. c10 3500 stall
232rwkw@4psi

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 16, 2006 9:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Limp home mode without a doubt.

This happened to a mate of mine, for him it was dirty battery terminals.


S5 gives a harsh change from 1st-2nd.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 16, 2006 10:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 52

Posts: 4370

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Karratha
WA, Australia

Change the white plastic thingy, cant remember its name, happened to me, its on the side of the box.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 16, 2006 10:21 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

bowsaw wrote:
Change the white plastic thingy, cant remember its name, happened to me, its on the side of the box.

park neutral switch..

rather then changing random parts trying to fix it, take it somewhere and get it code tested and see whats causing it...
far safer bet
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 1:50 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names