Fordmods Logo

Car Audio Disaster!!! 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Car Audio Disaster!!!
Posted: Tue May 20, 2008 2:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 423

Joined: 17th May 2007

I replaced the blown main fuse in the engine bay, and the car is all sweet now except the radio is completely dead, all the fuses in the fuse box are fine. I've tried 2 head units that I know work but there is no life at all. It's an EF btw. Strange??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 2:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 948

Joined: 3rd Mar 2006

Gallery: 11 images

Ride: BA XR6 Ute

Location: Brisbane - Perth
QLD, Australia

Tried the fuse in the back of the head unit, there maybe something wrong causing it to blow straight away

 

_________________

nascentes morimur

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 3:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

do the fuses look fine or have you tested them with a multi meter..... Ive been caught before with that one.....

NOT HAPPY.... spend hours trying to figure out why something wont work cos the fuse "looked" fine

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 4:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 423

Joined: 17th May 2007

AU99 wrote:
do the fuses look fine or have you tested them with a multi meter..... Ive been caught before with that one.....

NOT HAPPY.... spend hours trying to figure out why something wont work cos the fuse "looked" fine


Thanks mate, good point, but still no luck. Also the fuses are in tack still after trying them out...mmmmm.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 4:21 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

get a multi meter out and check all your wiring. it possible somethings come loose.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 4:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 741

Joined: 29th May 2007

Ride: EF XR8 347

Power: 232 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Don't forget to rig up the ignition wire to the deck. All good having +12V and ground, but deck wont turn on without an ignition line. This may also be fused. Find the ignition line and check to see if it toggles from 0V to 12V when you turn ignition on and off maybe.

 

_________________

347 XR8 Build Thread

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 5:34 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names