Fordmods Logo

car blowing smoke.. i mean a constant thick black cloud 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: car blowing smoke.. i mean a constant thick black cloud
Posted: Wed May 02, 2007 7:13 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 398

Joined: 31st Aug 2005

Gallery: 9 images

Ride: Explorer

Location: St clair
NSW, Australia

on monday arvo my car (ed 6 cyl ) didnt start up very well idling really low and wanting to stall out which happened a couple times. also noticed when a set of lights black and i mean like some one was just pumping carbon into the air was coming out the exhaust. the car also has a loud clunky niose when idling. i was just thinking bout going over the basics like plugs & leads and the injectors to see if these are the probs. does any one know what could be wrong. or will it be time just to swap a motor over to an ef-el

 

_________________

kangaroos and radiators are a bad mixture

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 7:58 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 1380

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: FPV BF MKII F6

Location: Brisbane
QLD, Australia

hmm doesnt look too promising. running too rich or have you changed the oil in the last few days? maybe too much oil put in and its burning it off

 

_________________

OBS35N is gooonnnneeee.
Gone for good..... Damn fence posts!!!!!

OBS35N #2 (XXF6XX) just bought, bring it on

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 10:16 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

mine did that, it was the map that had gone.

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 10:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 496

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EBII Fairmont Ghia

Location: Warragul
VIC, Australia

Mine did that when the vacuum hose came off the MAP sensor, check that first, on the firewall near the back of the fuel rail, pretty sure it goes from there to the inlet manifold check both ends.

Ben
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 2:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 185

Joined: 1st Sep 2005

Ride: ea 5 spd

Location: kadina
SA, Australia

mine did the same vac line off the map sensor 2 :)

 

_________________

mods: pacemaker extractors, 2.5in red back ,lowered with pedders 17" rims, extreme h/d ceramic clutch, 3.45 ef lsd, and rear brakes, clear indicators, ef thermo's, stage 2 crow (daily)
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 2:18 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

yup map sensor hose, youl find that with the hose off if you floor it and get the revs up the smoke clears lol...

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 3:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 535

Joined: 22nd Sep 2005

Ride: EF wagon & EF fairmont wagon & M

Location: melbourne
VIC, Australia

ditto on vaccuum hoses. Map sensor drives engine nuts....
if not then may be head gasket or blown motor?
high klm?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 5:55 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 398

Joined: 31st Aug 2005

Gallery: 9 images

Ride: Explorer

Location: St clair
NSW, Australia

nah its only done bout 95000kms i changed the oil bout 3 weeks ago and its been fine till now il check the hoses and all that gucci stuff if it stil s**t itself maybe just have to get out the 351 and drive to work

 

_________________

kangaroos and radiators are a bad mixture

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 8:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1132

Joined: 11th Jun 2006

Gallery: 1 images

Ride: ef fairmont,

Location: brisbane
QLD, Australia

has it been sittin for a while as stale fuel can do this my ea that doesnt run very often has old fuel in it a smokes thick black clouds

 

_________________

95 ef montfor sale pm for info, 88 hilux mud truck

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 8:23 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 398

Joined: 31st Aug 2005

Gallery: 9 images

Ride: Explorer

Location: St clair
NSW, Australia

nah i drove it every day 2 work bout 10 min up the road to base speed limit is 60 so its not like im hammering it around

 

_________________

kangaroos and radiators are a bad mixture

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 8:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1132

Joined: 11th Jun 2006

Gallery: 1 images

Ride: ef fairmont,

Location: brisbane
QLD, Australia

recently put fuel in it as the fuel ya may have put in coulda been stale. best bet try some fuel cleaners and boosters and see if it cleans it up also try runnin priemum fuel

 

_________________

95 ef montfor sale pm for info, 88 hilux mud truck

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:37 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names