Fordmods Logo

car cranks but won't start.. 

 

Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Sat Jun 10, 2006 4:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1960

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 22 images

Power: 315 rwkw

Location: Under the flight path of incoming packpackers
NSW, Australia

Just check if its pumping fuel into the rail... pull off the outlet hose on the fuel reg
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 10, 2006 4:22 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 109

Joined: 29th Jul 2005

Ride: BA XT

Location: melbourne
VIC, Australia

had my neighbour over before.. he says petrols going in fine but theres no spark. Looks like the distributor gone..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 10, 2006 4:28 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 109

Joined: 29th Jul 2005

Ride: BA XT

Location: melbourne
VIC, Australia

btw.. EL's use distributors like EA,EB,ED.. they dont use coil pack's as in the EF's??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 10, 2006 4:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

malazn_mafia wrote:
btw.. EL's use distributors like EA,EB,ED.. they dont use coil pack's as in the EF's??


yep. No coil pack for EL's

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 10, 2006 7:36 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 109

Joined: 29th Jul 2005

Ride: BA XT

Location: melbourne
VIC, Australia

so i'd be looking for a new "ignition coil" right?

and also.. is there a possibility i might have flooded the engine with petrol with my several failed attempts at starting it? if so is there anything i hav to do to 'clear' the engine?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 10, 2006 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

malazn_mafia wrote:
had my neighbour over before.. he says petrols going in fine but theres no spark. Looks like the distributor gone..


As said, check coil also check condition of rotor inside distributor and dissy cap. If you get a good spark out of coil but not out of distributor then its a good chance the cap and/or rotor needs replacing.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 11, 2006 1:45 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 156

Joined: 21st Jul 2005

Gallery: 12 images

Ride: AU Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Hold ya foot flat to the floor when you try and start it, if itdoesnt start the first time the normal way...

Petrol should have evaporated by the time you replace your coil anyway

 

_________________

98 AU Falcon Futura I6 ABS & Cruise stock (The Wifes car

99 AU Falcon Duel Fuel - Xcab

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 8:35 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names