Fordmods Logo

Car Intermittantly CUTS OUT 

 

Page 2 of 2 [ 21 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Thu Aug 24, 2006 8:15 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

check all the wires in and around the back of the ignition switch and leading down to where the switch plugs into the main loom.

my ED had a problem exactly like that. just be driving down the road and would cut out as if you turned it off. all lights and that would be on though.

found a dodgy connection in the power wire where the switch harness joins the main loom. zip tied the connecter tight together and havent had a problem since, that was about 2 years ago.

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 25, 2006 1:01 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

fordzatmyplace wrote:
smoke_rubber wrote:
fordzatmyplace wrote:
Whats your fuel pressure like? I know you tested your fuel pump, but the pump may still only be working Intermittantly.

Do you know if its a spark or fuel related issue?


The fuel pump if letting go would slowly die as if it was stuttering.
I'm pretty sure it's got no spark, but what is causing the loss of ignition has got me stumped.


do you have any spare Coilpacks or ECU's at your work?

PS. Gotta love the scan-tool eh? :P


yeh we've got a coilpack there, not sure if it's au or ef though.
and yeh, the scan tool is awesome, it saves alot of time and stuffing around.

leroy - i will have a look if i can, it's done it mostly since i've had the pedal box out, but there was 1 time before that when it did cut out, so maybe a plug isn't plugged in right.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 25, 2006 3:42 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 246

Joined: 6th Jun 2006

Gallery: 4 images

Ride: EA svo turbo, ef Fairmontl

Location: melbourne
VIC, Australia

have you owned the car since new? if not someone could have done a manual conversion and not replaced something correctly? just a guess!!! anyone know if this may be a reason?

 

_________________

R.I.P George.D.Gogas!!!
4.5.85 - 27.2.05

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 25, 2006 8:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

it's a factory manual.
it also hasn't missed a beat, and usually dosen't for a while.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 25, 2006 10:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

wicksy wrote:
kezz wrote:
mr_sperm1 wrote:
oh, and with mine - the ECON light comes on for the auto box. only i don't have an auto box....


lol same thing happened to me last week when i replaced the battery... :?


my manual is stuck in power mode lol


trying going into the console and have a quick look at the wires there. might be touching or something????...

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 26, 2006 12:28 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 243

Joined: 12th Apr 2005

Gallery: 5 images

Ride: Falcon EL XR6

Location: sydney
NSW, Australia

My EL Futura used to do this, would just turn itself off, then start up again by itself while doing 80km/h.
only did it about 4 times, last time was around 4 months ago, and i havent touched anything or replaced anything.
My car is also a factory manual so it may be a common problem.

 

_________________

EL Falcon XR6, 2.5in exhaust, extractors, ported throttle body, sequential intake, CMS stage 2 head. Tickford cam!!!!!
"158 RWKW"

http://www.youtube.com/watch?v=ErQSNeJmXsk (video of my XR6 on the Dyno)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 2:16 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names