Fordmods Logo

Car running like bag of CRAP! SORTed :! 

 

Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: Car running like bag of CRAP! SORTed :!
Posted: Thu Apr 23, 2009 12:51 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

hey guys im in need of some help again.

95% of the time when i start my car and take it for a drive it runs like crap for about half a km. It feels like its hesitating really bad and i gotta put my foot down a little further for the engine to really kick in like normal.
But after about half a kilometre it runs perfectly fine.

I just got it all serviced, leads, full filter, oil, timging etc. and didnt make a difference.

Does any one know why my car is doing this...i suspect maybe the ecu has past its time any one else had this problem before?

THanks!

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Last edited by bunghole on Thu Apr 30, 2009 11:45 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 12:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Could be a number of different things either its air or fuel related or its something more complicated. My suggestion is to check the plugs and leads (they could be wrong type or not put in correctly). Check if the air intake has any blockages, it could even be something like a bad tank of fuel and maybe the fuel filter is stuffed.

Just little things like that can make the falcons run like ****.

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 1:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1634

Joined: 8th Jul 2007

Gallery: 21 images

Ride: EL F100 CAPRI XR EF

Power: 234 rwkw

Location: brighton
SA, Australia

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 1:13 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

yeh man i got all that replaced and the fuel filter was blocked and 2 of the leads were almost dead and i thought that would definetly fix it and it did make the car feel heaps nicer but the problem is still there.

As for a bad tank of fuel i was hoping that too but its been goin on for over a month now.
Thanks for your help tho

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 1:15 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

elf100capri wrote:
head gasket??


hmm possibly but there was no water in the oil change and mechanic said it doesnt look to be that

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 2:02 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 308

Joined: 9th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: R33

Power: 142 rwkw

Location: Pennant Hills, Sydney
NSW, Australia

hey mate, got everything replaced as well.. leads plugs fuel filter, injectors, headgasket fixed... did some more mods like extractors cam and the prob is still there... but it happens some of the time even when warmed up... some days its good some days its really annoying. next im going to get a new cat and air filter to see if it fixes it.

 

_________________

R33 GTS-T - 222.6rwkw
EF - 142rwkw

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 2:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

cat convertor could be one issue....

another one that i had, same symptoms as yours, was the beginning of the end for the Auxillary Shaft.

after the week or so of running like crap the same way yours does, it started pinging under load, then lost power, then started losing cylinders, then finally went POP and that was it.

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 4:57 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 39

Joined: 28th Feb 2009

Ride: AU XL Falcon Utility

Location: kurri kurri
NSW, Australia

what about coil pack?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 7:29 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

Spoondog wrote:
hey mate, got everything replaced as well.. leads plugs fuel filter, injectors, headgasket fixed... did some more mods like extractors cam and the prob is still there... but it happens some of the time even when warmed up... some days its good some days its really annoying. next im going to get a new cat and air filter to see if it fixes it.


Thats exactly what mines doing except it only happens on start up regardless of being warm or not. but i found that on the really really cold monrings it doesnt do it

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 7:31 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

bellamy wrote:
what about coil pack?

sorry i forgot to mention its a eb series 2 - no coil packs

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 8:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

bunghole wrote:
bellamy wrote:
what about coil pack?

sorry i forgot to mention its a eb series 2 - no coil packs


it has a single coil though. have you checked that?

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Thu Apr 23, 2009 10:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 887

Joined: 8th Aug 2006

Ride: Falcon

Location: Central Highlands
QLD, Australia

run a ecu fault code test, then report back>>>>>>>>>>>..

 

_________________

97 EL Fairmont 4l OHC .Silver.
Exhaust: Pacemaker's, 2.5" exhaust and Hiflow cat
Intake: FRAM AIRHOG , EL GT snorkel
XR6 300kpa fuel reg Stg 2 Auto Shift Kit.6DJA ECU
PM in Qld looking too buy Toyota 4*4 SR5 Dualcab Hilux 91-97 with 2.8l diesel engine/5spd manual

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Fri Apr 24, 2009 2:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Yeah i would say do what EL__Fairmont has suggested, and or run a decent cleaner thru your injectors. But the ecu fault code test will definitely pick up on anything strange going on.

I had one done on my xr last week and came back all clear 8-)

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Fri Apr 24, 2009 1:33 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 27

Posts: 107

Joined: 23rd Dec 2007

Ride: Falcon EBII/EF Turbo

Location: melbourne
VIC, Australia

EL__Fairmont wrote:
run a ecu fault code test, then report back>>>>>>>>>>>..


ok will do this week ill let yous know :)

 

_________________

vaaaaaauuuuummmmmmmmmmmmmm ppsshhhhhhhhhhhhhtt vaaaaauuuummmmmm

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car running like bag of CRAP!
Posted: Fri Apr 24, 2009 11:12 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 38

Posts: 1

Joined: 20th Jul 2008

Location: mandurah
WA, Australia

buy the sounds of it its ur fuel pump itself mine is doin that right now and im about to change the fuel pump on the weekend let u know how it goes
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: longlivethefalcon, PhilsMont and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 3:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names