Fordmods Logo

Car started at first but has gradually got worse 

 

Page 2 of 2 [ 23 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Wed Mar 31, 2010 8:27 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 50

Joined: 6th Mar 2010

Ride: 1997 Ford Falcon EL Futura

Location: Sydney
NSW, Australia

Ok thanks ill pick up an EL ECU and BCM most likely tomorrow and let yous know how it goes.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Fri Apr 02, 2010 10:53 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 50

Joined: 6th Mar 2010

Ride: 1997 Ford Falcon EL Futura

Location: Sydney
NSW, Australia

Quick update, havnt bought the parts yet, Damn good friday! However we were able to hotwire the car which for some reason has appeared to have fixed it.... The car now starts first time everytime. Could starting the car have repaired something in the ECU that was stopping it from functioning properly or something like that? Anyways ill see if it still starts later on today and go from there.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Fri Apr 02, 2010 11:22 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 22

Posts: 613

Joined: 13th Mar 2010

Ride: EF Falcon Monti

Location: Central Coast
NSW, Australia

switchx_o wrote:
Quick update, havnt bought the parts yet, Damn good friday! However we were able to hotwire the car which for some reason has appeared to have fixed it.... The car now starts first time everytime. Could starting the car have repaired something in the ECU that was stopping it from functioning properly or something like that? Anyways ill see if it still starts later on today and go from there.


how did u hotwire the car, smartlock requires the key and correct signal to be sent to it

 

_________________

BANNED USER

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Fri Apr 02, 2010 11:40 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1140

Joined: 27th Feb 2005

Ride: Supercharged EF Fairmont

Location: T.I. Performance HQ
VIC, Australia

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Fri Apr 02, 2010 12:56 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 50

Joined: 6th Mar 2010

Ride: 1997 Ford Falcon EL Futura

Location: Sydney
NSW, Australia

Sorry let me explain further. When i said hotwire i didnt mean the traditional way of hotwiring. i just didnt know what to call it. All i did was bridge 2 of the pins shown in the diagram below (i cant recall which 2 exactly) and the car turned on (fuel pump started and odometer appeared) then i could start the engine with the key.

Image

Any ideas on what could be happening?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Fri Apr 02, 2010 2:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1140

Joined: 27th Feb 2005

Ride: Supercharged EF Fairmont

Location: T.I. Performance HQ
VIC, Australia

Loose wiring loom, or stuffed BEM.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Tue Apr 06, 2010 8:52 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 50

Joined: 6th Mar 2010

Ride: 1997 Ford Falcon EL Futura

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey guys, Final update. It was an earthing problem just like most of you said. It was on the underside of the plug that connects the Main wires with the battery terminal. Old Battery acid had eaten most of the joining wires and plastic away and had completely severed the earth wire. So from the top everything looked Fine and dandy but from below it was a mess. We ended up just cutting the wires and soldered them together and it works like a charm, starts every time, engine sounds great. This also solved my coolant sensor light problem aswell.
Thank you all for your input and help.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Car started at first but has gradually got worse
Posted: Tue Apr 06, 2010 10:24 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Oh well mate at least youve got a nice car for next to nothin :D
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 12:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names