Fordmods Logo

Car won't start. Why? 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Car won't start. Why?
Posted: Tue May 01, 2007 8:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 501

Joined: 25th Apr 2006

Ride: ED GLi Classic

Location: Ballarat
VIC, Australia

G'day.

Recently I was f**k around, and for some reason my car won't start now. It cranks, checked to see if it sparks, and it doesn't. So, correct me if I am wrong or if I have missed any potential problems:

1. Starter relay. Pretty sure this isn't it. Swapped the horn and the starter relay, and still no luck.
2. Ignition coil.
3. TFI module.

Any other thoughts? Was f**k around with the ignition switch when trying to fix the remote start module I built.

Any thoughts? Would be very appreciative, seeing as my car is out of action, and I have to get to work.

Cheers!
Braiden.

 

_________________

RIP Chelsea
96 EF2 Gli - T5 / Exedy / Wade 977b / P+P / JMM Extractors, 2.5" / Port matched BBM / and more
bmICE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 8:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

CRT LP fuse ;)

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 8:52 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1043

Joined: 7th Feb 2005

Location: Canberra
ACT, Australia

Smartlock light still blinking?

 

_________________

1993 ED XR6 5speed Polynesian Green. Project car.

1998 EL XR8 Auto Hot Chilli Red. New daily and project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 10:43 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1323

Joined: 12th Nov 2006

Gallery: 9 images

Ride: 02 xls ute 347

Location: adelaide
SA, Australia

when i finished the mpfi conversion on my car it wouldnt start and we found it was a stufferd up dizzy modual

 

_________________

02 series 3 AU marline ute 5speed 347 stroker

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 10:52 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

mr_sperm1 wrote:
CRT LP fuse ;)
Since work was carried out around the ign switch, this is what I'd go for - particularly if you have no interior lights.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 12:45 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 501

Joined: 25th Apr 2006

Ride: ED GLi Classic

Location: Ballarat
VIC, Australia

Not the courtesy lamp fuse, interior lights work fine.

I'm guessing it's the TFI module most likely. Smartlock light isn't blinking because I bypassed it for remote start and unplugged the LED because it likes to get an error code and stay on.

TFI module? Anyone agree?

 

_________________

RIP Chelsea
96 EF2 Gli - T5 / Exedy / Wade 977b / P+P / JMM Extractors, 2.5" / Port matched BBM / and more
bmICE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 12:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1667

Joined: 23rd Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: Boosted ED XR6, EBII Mont Wgn

Power: 252 rwkw

Location: Mildura
VIC, Australia

can only try it..

 

_________________

Image
[SEXYR-6] ED XR6 T5 Turbo Build
[EBW-347] EB Wagon V8 Stroker Build
FordMods Member #1761

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

braidy wrote:
Not the courtesy lamp fuse, interior lights work fine.

I'm guessing it's the TFI module most likely. Smartlock light isn't blinking because I bypassed it for remote start and unplugged the LED because it likes to get an error code and stay on.

TFI module? Anyone agree?


that sounds sus...how did u bypass it?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 2:24 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 501

Joined: 25th Apr 2006

Ride: ED GLi Classic

Location: Ballarat
VIC, Australia

gogetta wrote:
braidy wrote:
Not the courtesy lamp fuse, interior lights work fine.

I'm guessing it's the TFI module most likely. Smartlock light isn't blinking because I bypassed it for remote start and unplugged the LED because it likes to get an error code and stay on.

TFI module? Anyone agree?


that sounds sus...how did u bypass it?


Search function should tell you. ;)

 

_________________

RIP Chelsea
96 EF2 Gli - T5 / Exedy / Wade 977b / P+P / JMM Extractors, 2.5" / Port matched BBM / and more
bmICE

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 11:30 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names