Fordmods Logo

car wont start 

 

Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: car wont start
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:22 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

i just done a head gasket rebuild now the car wont start it cranks has spark and fuel to the rail. i need the car running today any help would be appreciated.

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1500

Joined: 14th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: SE Melb
VIC, Australia

Sounds like the coil is dead.

 

_________________

Instant Karma is gonna get you!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:28 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

i had spark when i checked that

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:38 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 112

Joined: 5th Feb 2006

Ride: EL gli

Location: Perth, NOR
WA, Australia

Possibly you may have left something unplugged somewhere?
Isnt really too many things that could of been left unplugged.
Other than that cant really help you any more. Goodluck
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Is it trying to kick at all?

Does it smell like it is overfueling?

You mention it has fuel to the rail - are the injectors firing? Are the spark plugs wet?

Havent missed something obvious like not torquing the rocker gear down?

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 1:54 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

Is it trying to kick at all?

no

Does it smell like it is overfueling?

dont know i cant smell at the moment i have a cold

You mention it has fuel to the rail - are the injectors firing?

dont know

Havent missed something obvious like not torquing the rocker gear down?

all done took my time with this

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 2:44 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

how do i know if the TPS is in the right position

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 4:36 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

just got it to run on gas but still not on petrol
ideas

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 9:24 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

spent all day on this problem still can't nut it out lots of loud expletives though

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 9:35 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 330

Joined: 19th Dec 2006

Ride: 2008 FG Falcon XT

Location: Central Coast
NSW, Australia

EDIT: Oops just read your last post so that wasn't going to work. :roll:

 

_________________

"Pardon me while I burst into flames..."
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 15, 2007 11:18 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 63

Posts: 168

Joined: 31st Oct 2006

Ride: 4.0 EL/dads taxi

Location: Kingaroy
QLD, Australia

How old is the fuel?
Check all leads coming from batt,including little ones, for corrosion.
Pull fuel pump relay and check contacts for corrosion and pitting.
Open up fuel pump relay and/or swap for another to check its operation.
Check battery to body earth lead for good contact and also the lead from starter bolt to under floor near ECU (EA's had them).
Good luck.

 

_________________

The thunder of .05 will echoe around Bathurst for ever.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: car wont start "update"
Posted: Mon Apr 16, 2007 8:19 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

checked the timing today and its way out ie blancer mark is at 12 o'clok.
could the blancer have'd sliped or is it more likely that the timing chain has moved i had it cable tied when i removed the head

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Last edited by sabian631 on Thu Apr 19, 2007 8:52 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 16, 2007 11:22 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 63

Posts: 168

Joined: 31st Oct 2006

Ride: 4.0 EL/dads taxi

Location: Kingaroy
QLD, Australia

Welcome to the the stuff up club, we've all done something similar at one stage or another.

Try the vacuum hoses, especially the one to the MAP sensor on the firewall.

Failing this check everything you "checked" while trying to find the fault.

We only stop learning when they close the lid!

Cheers.

 

_________________

The thunder of .05 will echoe around Bathurst for ever.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 19, 2007 8:30 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 119

Joined: 27th Jul 2006

Ride: EF II wagon

Location: adelaide/salisbury north
SA, Australia

checked the timing today and its way out ie blancer mark is at 12 o'clok.
could the blancer have'd sliped or is it more likely that the timing chain has moved i had it cable tied when i removed the head

 

_________________

EF2 wagon stockstandard with plenty of leaks and other problems

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 20, 2007 8:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 420

Joined: 30th May 2006

Gallery: 6 images

Ride: XR6

Location: Gosford
NSW, Australia

it sounds simple but you have plugged the fuel pump back in?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 2:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names