Fordmods Logo

Clunking gear selector??? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Clunking gear selector???
Posted: Mon Dec 14, 2009 7:43 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 24

Joined: 19th Aug 2009

Gallery: 1 images

Ride: AU III XR6 HP

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi all
I have an AU series 3 XR6 (auto). Love it but god has it had some problems. Have had the transmission rebuilt but when I move the selector she really clunks into gear.!!!???? Is this normal or have I been taken for a ride. Changes fine once driving just when selecting its a b**ch. Although it may be fine for 2 weeks then start again?!?! Please help. I have searched everywhere for answers!!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clunking gear selector???
Posted: Mon Dec 14, 2009 7:56 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 48

Posts: 22

Joined: 11th Aug 2009

Ride: ford ba

Location: liverpool
NSW, Australia

was it thumping into gear before the over haul
sounds like excessive pressure possible vale body warped or line pressure solinide faulty
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clunking gear selector???
Posted: Mon Dec 14, 2009 8:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

Whenever you move the selector, or just that first time, moveing from p to gear?
Maybe the bushes in ththe selctor handle in the cabin or even on the linkages.

Or last but least maybe rip apart the inhibitor switch and give it a little grease, encase they cllean it out, I believe it'll need a contact sort of grease for the electrics, although I've never pulled the one in my ford off, so could be completely different.

Just some though, basically work from the easy stuff through.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clunking gear selector???
Posted: Mon Dec 14, 2009 9:28 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 24

Joined: 19th Aug 2009

Gallery: 1 images

Ride: AU III XR6 HP

Location: Melbourne
VIC, Australia

Previous owner had drilled holes in the valve body but problem didn come up until I got it serviced. Tranny fluid was like vegemite. Serviced, Second hand valve body fitted and s5 solenoid replaced. It did thump before the rebuild but it was more consistent (thumped most of the time but no so violent). I know most autos do thump abit but you feel the whole car jerk. As I said its an intermittent problem but is driving me nuts. Tranny has 20,000 km warranty on it though. Jus want her to purr.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 1:38 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names