Fordmods Logo

Dead ODO 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Dead ODO
Posted: Sun Feb 18, 2007 2:58 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 2

Joined: 7th Oct 2006

Ride: futura

Location: Perth
WA, Australia

Hey Guys

I have a ED Futura, and the odo and the trip meter have died, i replaced the dash unit and still nothing.....

I also have replaced the speedo sender. and again nothing....

Does any one have any ideas as to what the problem is??? its driving me nuts....


Cheers :?:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 3:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Did you replace the inst. cluster with one that you know works????
They are very common to sh!t themselves, goes back to XD days.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 3:14 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 2

Joined: 7th Oct 2006

Ride: futura

Location: Perth
WA, Australia

Hi,

yer the guy i bought it off said it is in perfect working order...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 3:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Did you see it work??? He might be talking about the rest of the stuff on it, like fuel guage, temp guage, etc....
Go and get it checked properly. at a VDO repair joint.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 4:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1667

Joined: 23rd Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: Boosted ED XR6, EBII Mont Wgn

Power: 252 rwkw

Location: Mildura
VIC, Australia

could be that your BCM is faulty..

 

_________________

Image
[SEXYR-6] ED XR6 T5 Turbo Build
[EBW-347] EB Wagon V8 Stroker Build
FordMods Member #1761

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 4:26 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

hi
i just fixed my odo today twice!

its usually the little gear on the side of the the speedo mine stoped this morning but luckily i know they f**k up and last time it stopped i went to the wreckers and pulled apart atleast 5 speedos and only got 3 sets of gears that were good..

anyway pulled my cluster out pulled the speedo apart and as usual there was 2 teeth missing on the gear .
i changed the gear put it back together went for a drive and 1.2 km down the road it stopped again...f**k!!!
so back home and changed it again ...

this time its all good.......
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 18, 2007 4:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

The OE speedo gears are crap. The guys at VDO make replacement ones that are far better. This problem has been around since the XD.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 4:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names