Fordmods Logo

Dyno Readings 

 

Page 2 of 6 [ 82 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

 
Posted: Mon May 08, 2006 6:31 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 37

Posts: 125

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: 02 BA XR6T

Location: Adelaide
SA, Australia

What did you do different between the two runs? 12rwkw is pretty big difference
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 08, 2006 9:15 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 3025

Joined: 28th Oct 2005

Gallery: 13 images

Ride: BA MKII XR8

Location: Caroline Springs
VIC, Australia

Hotwire wrote:
What did you do different between the two runs? 12rwkw is pretty big difference


Who me?

The blue line is pre cam. The red line is straight after the cam went in.

I'm 99.99% confident that it will punch more power than that on the same dyno (which I hope to make the trip down one day soon and see). I remember the first week after it was installed, It was good, but for some weird reason (perhaps the ECU "learning" about the new mods) it really started to feel a lot better over time. Another 5-10 kw wouldn't be out the question I don't think...

Could be just me though...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 08, 2006 11:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 1

Joined: 8th May 2006

Ride: ba xr6

Location: miles
QLD, Australia

my ba xr6 is making 185hp @ the treads with a herrod flash tuner and slightly modded exhaust...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 12:33 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2116

Joined: 13th Aug 2005

Gallery: 15 images

Ride: 1999 XHII XR8, 2002 AU Fairmont

Power: 236 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Just went on the dyno for the first time on saturday. Car also has 224,000k's :shock:

 

 

Attachments:
XH4LTWEPN Dyno Run small.JPG
XH4LTWEPN Dyno Run small.JPG [ 40.62 KiB | Viewed 20 times ]

 

_________________

STREETBUILT RACING
1999 XHII Falcon XR8 Ute 5.0L, TKO600 5spd, KB 2.1L Blower, 6.5psi, 12.2@113mph!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 12:35 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

xr6_88 wrote:
my ba xr6 is making 185hp @ the treads with a herrod flash tuner and slightly modded exhaust...


flash tuner, thats an expensive investment :o spoze it pays off as you get more and more mods...

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 1:30 am 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

150.9RWKW

Stg3 RPD Cam
Extractors
2.5" Exhaust
Crane Ignition
3" Intake pipe
K&N
3.45LSD
f**k auto and tailshaft (it blew up tonight, on the dyno)

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:50 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 598

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 9 images

Ride: Modified EA-S Falcon

Power: 142 rwkw

Location: Southern Highlands
NSW, Australia

123.5 in a 88 EA Falcon
3.9L MPFI, 5spd, genie extractors, 2.5" exhaust (no rear cat), finer filter, powerchipped, now has xh snorkel so will need to see how much it helps.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 10:55 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

Kenwood Maverick wrote:
123.5 in a 88 EA Falcon
3.9L MPFI, 5spd, genie extractors, 2.5" exhaust (no rear cat), finer filter, powerchipped, now has xh snorkel so will need to see how much it helps.


no rear cat... WTF...you should only have one cat and thats at the very front (first in the line). you would then have a resinator, a big F'off muffler then another resinator behind the diff.

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 8:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 474

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA

Location: SYD
NSW, Australia

Bah! Double p****d unco hands post!

Last edited by HJThew on Tue May 09, 2006 8:15 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 8:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 474

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA

Location: SYD
NSW, Australia

data_mine wrote:
150.9RWKW

Stg3 RPD Cam
Extractors
2.5" Exhaust
Crane Ignition
3" Intake pipe
K&N
3.45LSD
f**k auto and tailshaft (it blew up tonight, on the dyno)


Great figure for stock head, compression and 'puter Data. Time for a T5 or tricked up auto?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 8:44 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

Computer wasn't stock, that's why it blew. lol.

Tricked up auto

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

do you mean you blew your auto and tailshaft or ur computer??

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:40 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 359

Joined: 19th May 2005

Gallery: 5 images

Ride: EBII T5

Location: Melbourne
VIC, Australia

116rwkw (this was tested while troubleshooting a rather annoying problem i once had)... this is with a rebuilt standard motor w/ slightly raised compression and a full engine balance. cant wait to see what it puts out with a stage 3 cam, new ECU, Extractors, Exhaust and Dif, all of which WILL be going in

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 426

Joined: 26th Jan 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB GLi 4.0L

Location: Adelaide
SA, Australia

Disturbed_Dave wrote:
116rwkw (this was tested while troubleshooting a rather annoying problem i once had)... this is with a rebuilt standard motor w/ slightly raised compression and a full engine balance. cant wait to see what it puts out with a stage 3 cam, new ECU, Extractors, Exhaust and Dif, all of which WILL be going in


wot problem?

 

_________________

EBII 4.0L GLi | T5 | 3.27 Spool | POD | KKK K27 Turbo | 600x300x76 FMIC | 40mm Wastegate (dead) | RPD Stg1 Cam | B&M Launch Control | Thermos | 3" Dump | Twin 2.25" Zorst | 197kw@3500rpm, 7psi LEAN!

To Come: Hydraulic Handbrake | Coilover Springs | Fuel Pump | Microtech MT8 | 455cc Injectors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 09, 2006 9:59 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 359

Joined: 19th May 2005

Gallery: 5 images

Ride: EBII T5

Location: Melbourne
VIC, Australia

When car was at normal operating temp, and i turned it off... left it for say, 5 minutes (as in refuelling), and went to start it, it wouldnt start, just kept cranking and cranking, as if fuel wasnt being pumped. Once it was down to cold temp, it would start, but with great difficulty.

Ended up being cause some tool decided to piggyback an ECU wire, something like a Heat/Temp sensor wire, disconnected the piggybacked wire, and it was no longer earthed, and havent had the same problem since

***** Sorry for the thread hijack *******

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 6  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:55 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names