Fordmods Logo

ea 2 problems 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: ea 2 problems
Posted: Tue May 03, 2005 6:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

hi guys, got a problem with the ea 2. the bloody thing stops when driving,it could be alright for a couple of days then it starts to play up,it could stop 3 or 4 times in a row,i pull over and wait for a few min's then start it.any idea's? :? . It"s not a good look pushing a Ford off to the side off the road :oops: :cry: Could anyone also tell me where the fuel pump is? :?:

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 7:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

this can happenen after giving the engine a wash! ummmm mabey there is water getting into the engine bay??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 7:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 1040

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EA Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

I suspect TFI, but fuel pump is in the petrol tank (yes IN the tank)

 

_________________

Full working BA Shifter now upgraded to BF Shifter.
BA headlight inserts in my EA headlights.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 7:38 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

no it's not that,it hasn"t been washed for about 3 months. I was told it could have something to do with the fuel maybe :?: :)

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 7:49 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

what does tfi stand for? and do? Is it easy to replace? :? I think i have seen a picture on this in this forum some where :)

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 9:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3505

Joined: 1st May 2005

Ride: EB Fairmont

Location: Northern Suburbs, Adelaide
SA, Australia

kiwiman wrote:
no it's not that,it hasn"t been washed for about 3 months. I was told it could have something to do with the fuel maybe :?: :)


3 Months!!!!

Jesus Christ.

 

_________________

Doin it for Scotty.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 9:33 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 165

Joined: 20th Nov 2004

Ride: EB XR8 manual

Location: Hunter Valley
NSW, Australia

does your oil light slowly beam on and off? mine did this after a washing and yeh it stuttered too, a good run got it all hot and it stopped. But you aint washed it :lol:

ignition leads all in securely? Wires to the fuel pump all in tact and not being sliced by bodywork? any fuses blown? all the wires to the transmission intact? (havent got it snagged on a 'missile stick')

Is there anything else acting up?

 

_________________

meh.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 9:35 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

most guys are really helpfull and thats cool 8-) ,this is a really great website,but if you (jim Beam) want to be an a**hole go and do it somewh ere else. :x

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 9:44 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

Everything seams fine when it is going, it can be fine one day and crap the next.It just dies when driving, or at a red light. :oops:

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 9:53 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 165

Joined: 20th Nov 2004

Ride: EB XR8 manual

Location: Hunter Valley
NSW, Australia

is it on gas?? if it is maybe the idle is set to low to run all the ancillaries

 

_________________

meh.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 10:03 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

no sorry just on normal 91 unleaded

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 10:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 64

Posts: 3552

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Power: 482 rwkw

Location: Penrith
NSW, Australia

Check that battery connectons are good..Including neg battery to engine or body to engine...
Leads, plugs and cap...
Suspect fuel relay ???
TFI = thick film ignition its that electronic part where the dissy plug is on dissy....
Check coil connections...
Check that there is no fault in imobiliser? Or inside fuse....
Clean and check idle speed control... IAC
Disconnect it ...Adjust idle... then re- fit connectiopn...
Or just turn idle up alittle..
The fuel pump can be got at through boot but you need to undo long hose clamp that goes around the thread....

 

_________________

As in ZOOM 126 edition
331 Dart block,3.25/ 4340 steel crank, Oliver rods,TFS ported track heat heads, TFS track heat inlet Twin SC61 turbo's
Project 1UZ-EF has started.. S475 Turbo 4.0 V8 Mustang Celica.....

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 10:30 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

Gee thank you for that information, thats a big list, will check it all , thanks again. :)

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 03, 2005 10:44 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

:oops: :oops: jim beam :oops: :oops: sorry dude read message wrong :shock: , don't i feel like a d**k.Didn"t get the joke :?. so sorry mate. :roll:

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 05, 2005 7:25 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 49

Posts: 107

Joined: 20th Mar 2005

Ride: 1994 ED FAIRMONT ELITE

Location: Canterbury
New Zealand

hi guys, change TFI unit on dizzy and is running fine, timming out a bit though as i had to move dizzy to undo unit.Have just brought a timming light and will try and sort it out. Is there any helpful hints that i should know about? cheers and thanks for your help :D

 

_________________

Go hard or go home! Fords Rule!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 11:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names