Fordmods Logo

EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . . 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Sun Sep 27, 2009 1:14 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Hi guys been cruising fordmods for a couple of months now but first time poster . . . I have an eb I monty and I cannot get the a/c fan to turn off even after I turn the car off. . . I can't seem to find a fuse for it to disconect it and I have tried changing the control box with an old one out of my ea monty . . . So I disconected the plug directly from the fan under the dash as I can't seem to figure out what the problem is and I was left wondering if it has something to do with the ignition?? Any advice is greatly appreciated and if u guys do think it is the ignition would th ignition from my ea monty go straight in without any ecu issues because of smartlock or not?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Sun Sep 27, 2009 1:44 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Oh and by the way sorry if I have posted this in the wrong forum . . . Didn't quite know if this was the right place or not but coz its a 3.9 I thought this would be the best place to start . . . Lol
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Mon Sep 28, 2009 7:23 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Anyone???? Even a hint in the right direction would be greatly appreciated . . .
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Wed Sep 30, 2009 6:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

sounds like a dodgy fan speed controller to me.

Try doing a diagnostic reset on the climate control and check for any faults. If none, then you'll have to start fault finding.

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Wed Sep 30, 2009 8:19 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Thanks for the reply mate - much appreciated - will try what you have suggested and well see how we go ey . . . Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Mon Jan 11, 2010 12:49 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 36

Posts: 169

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 3 images

Location: wollongong
NSW, Australia

i have the same prob, how did u go?

Also, how do you do the diagnostic reset thingo?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Mon Jan 11, 2010 5:11 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 83

Joined: 13th Dec 2009

Ride: au II ute, 63' xl falcon ute

Location: geelong
VIC, Australia

Put the ignition to on (with motor not running) and press floor and the off button at the same time.. takes around 20-30 secs to reset.. I think that's how you do it but I may be wrong

 

_________________

au II ute, cam, mild porting/xr6 head, headers and zorst

63' xl falcon ute, engineered 302w, cam, heads, straight gas, built c4, xp disc brake front, lotsa fun (:

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Mon Jan 11, 2010 9:43 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 36

Posts: 169

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 3 images

Location: wollongong
NSW, Australia

well mine was doing similar problems so i replaced the fan speed controller and it is fixed. do this, i promise it will fix it and it only takes 15 minutes to do...

first, acquire a fan speed controller from a wrecker, mine cost $45- i know it was a rip but i was desperate...

then pull out the glove box. then undo about four plugs. then remove four screws and manipulate it out.

then clean out all of the leaves. then replace. plug in the plugs. put in the glovebox.

done.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB I Fairmont Ghia a/c or ignition problem . . .
Posted: Tue Jan 12, 2010 9:06 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

gday mate good to hear u found the solution hahaha thanks for the tip . . . at the moment i have just taken out the glovebox and im just plugging in and out the fan cable or wateva it is but its not worrying me too much - especially since the fan control costs that much!!! besides my eb is a heap of s**t - just used to get from a-b until i fix my new car . . . if i can find one cheap enough i might do it XD cheers buddy
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 6:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names