Fordmods Logo

eb missing and fueling up 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: eb missing and fueling up
Posted: Tue Aug 21, 2007 5:59 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 133

Joined: 1st Mar 2006

Location: toowoomba
QLD, Australia

ive just bought an eb wagon and when you start it it misses and blows a heap of black smoke out the exhaust
ive done a compression test and changed the plugs but it hasnt made any difference
any ideas wouldbe great :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 21, 2007 9:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 824

Joined: 10th May 2007

Ride: Xr6 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

leads or injectors

 

_________________


Previous cars


1995 ef futura - nothing special
2003 xr6 turbo 5 -speed 307rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 21, 2007 9:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

is it CPI or MPFI? could be a load of things, my bet is the MAP sensor

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 21, 2007 9:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 462

Joined: 7th Apr 2005

Ride: EA

Location: Melbourne
VIC, Australia

stupid question i know, but is the map sensor hose plugged in, mine came off one day and the car was missing and blowing black smoke like crazy

 

_________________

Ford Falcon EA Naturally Aspirated 4.0L i6
13.797 @ 157.16km/h (Limiter Bounce)

1/4 Mile Video

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 21, 2007 10:06 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 133

Joined: 1st Mar 2006

Location: toowoomba
QLD, Australia

its multipoint
thanks guys ill check that senser out :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 21, 2007 10:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

its a piece of piss to change as well.

i beleive it is just unplug, unscrew, then rescrew and stick the plug and hose back in.

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:31 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names