Fordmods Logo

EBII i6 Diagnostics mode 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 12:01 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 29

Joined: 7th Feb 2010

Ride: EBII Fairmont Ghia i6

Location: Normanville
SA, Australia

Hey fellas, ive tried searching which proved fruitless. I want to advance the timing on my EB series 2 falcon but i need it to be in diagnostics mode before i make the change or its gonna fight me every step of the way. Lots of people talk about diagnostics mode but no one seems to say how to get in there!

Cheers again guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 2:14 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 29

Joined: 7th Feb 2010

Ride: EBII Fairmont Ghia i6

Location: Normanville
SA, Australia

bump, i really gotta know guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 3:25 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 212

Joined: 11th Jan 2008

Gallery: 5 images

Ride: BF Fairlane Ghia, BA XR8 Ute

Location: Dandenong
VIC, Australia

Two far left pins on the diagnostics port. You bridge them out, once the car is running, wait for a minute or 2 (Varies car to car) will act like it's going to stall, when this happens you generally have 2 minutes to time it, once timed tighten up the bolt. turn off the car and unbridge the pins. It has been covered on here quite a few times

 

_________________

The Luxo Cruiser - 07 BF Fairlane
Silhouette,Pedders CoilOvers, Whiteline Adjustable Swaybars, BluePower Tune and Airbox, DiFillipo Headers and Cat with Catback, FPV Brake Upgrade, G6ET Wheels

The New daily/Toy - 2004 BA XR8 Ute
Mercury Silver, 5 Speed Manual, a factory Blownup Boss 260 :P

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 4:48 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 29

Joined: 7th Feb 2010

Ride: EBII Fairmont Ghia i6

Location: Normanville
SA, Australia

KyleBardell wrote:
Two far left pins on the diagnostics port. You bridge them out, once the car is running, wait for a minute or 2 (Varies car to car) will act like it's going to stall, when this happens you generally have 2 minutes to time it, once timed tighten up the bolt. turn off the car and unbridge the pins. It has been covered on here quite a few times


oh has it? sorry i searched and couldnt find much. I just had a go at bridging it out and it revs to about 1500rpm for a few seconds then the revs go back down and dont move. is that what its supposed to do?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 4:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1543

Joined: 7th Mar 2007

Ride: ED Pwnage Pwr!!

Location: onawhoopwhoop
SA, Australia

From that point you have 2 minuets to set the timing

 

_________________

Adelaide Motorplex < Click on it! You know you want too!
ED HP AU XR6, Wade, T5, and all the usual stuff!

Quote:
Thats not the point *a**hole

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EBII i6 Diagnostics mode
Posted: Sun Feb 07, 2010 5:33 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 29

Joined: 7th Feb 2010

Ride: EBII Fairmont Ghia i6

Location: Normanville
SA, Australia

ah ok cool that makes sense. but the markings on the balancer dont make sense :shock: so i dont know what to set the timing to
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:32 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names