Fordmods Logo

ED trans fault - help! 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: ED trans fault - help!
Posted: Sun Mar 06, 2011 8:27 pm 
Fordmods Newbie

Age: 46

Posts: 2

Joined: 6th Mar 2011

Location: perth
WA, Australia

Hey guys, been lurking in the background for a while and can't seem to find any information that has the same faults that mine is having. Got a 94 ed futura, 4 speed auto. Every time I go above 80kph tranny jumps into 3rd gear, and wont go to any other gear. I have to turn off the ignition and sit there for about 30 sec or so before it will run as normal again. Also, not sure if it has something to do with it, but I can put it in any fwd gear and it acts like its in D, It won't go into 3rd, 2nd or even first. No other noises or vibrations, just cant go over 80 unless I want to drive around in 3rd gear. Anyone got any ideas?

Thanks in advance.

Bazil. :(
 Post subject: Re: ED trans fault - help!
Posted: Mon Mar 14, 2011 11:44 am 
Fordmods Newbie

Age: 24

Posts: 4

Joined: 2nd Mar 2011

Ride: ford au XR8 & ef falcon

Location: cowell
SA, Australia

i had a NAfairlane 4 speed auto mine did the exact same thin but my speedo also stoped working breifly before it locked into trird and when it became locked it worked again i just replaced my speedo drive and sensor thing and never missed a beat since!
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 17 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sun Oct 23, 2016 12:42 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names