Fordmods Logo

ED trouble starting 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: ED trouble starting
Posted: Sun Mar 19, 2006 12:29 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 40

Posts: 11

Joined: 4th Oct 2005

Location: perth
WA, Australia

Hi all....

My ED has no trouble starting first thing in the morning.
However after i go for a drive and re-start the car again ( usually 10mins in the shops ) it cranks over o.k but has trouble to fire for about 10-20 seconds. Its like it is starving for fuel.

Any suggestions appreciated
cheers.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 19, 2006 12:40 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 889

Joined: 23rd Aug 2005

Gallery: 1 images

Ride: 1984 XE Falcon

Location: South East Melb
VIC, Australia

I think the fuel evaporates in the lines near the engine because of the heat.

same thing happened to our EB,
have you tried leaving your ingnition on the ON position for a while then start it.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 19, 2006 1:12 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 40

Posts: 11

Joined: 4th Oct 2005

Location: perth
WA, Australia

That evaparation thing makes sense but it was ok last week. As for leaving the key on i presume you mean to prime up the pump and i have done that but still has trouble.
Ihanks for your reply.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 3:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names