Fordmods Logo

Fordmods Advertising

Ef 2 ghia wont start 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: Ef 2 ghia wont start
Posted: Mon Dec 19, 2005 11:56 pm 
Fordmods Newbie

Age: 35

Posts: 9

Joined: 17th Mar 2005

Ride: ED Fairmont

Location: brisbane
QLD, Australia

My belt actually snapped and got caught up around the crankshaft pulley and now it wont start, it just keeps on winding over and thats it. what is that sensor that sits at the top of the pulley and could it matbe have been broken by the belt.




Posted: Tue Dec 20, 2005 3:02 pm 
Fordmods Junkie
User avatar

Age: 37

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

That sensor is the crankshaft position sensor. Its used to tell the engine when to fire the spark, and could have been damaged.

Might be easy to wander down to a wrecker and get a replacement to try. You might also be able to pull the codes from the computer. It might have a code for a dead sensor which would help pin point things quickly.
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Chimei and 25 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Wed Oct 26, 2016 10:47 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names