Fordmods Logo

ef 6 running pooh 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: ef 6 running pooh
Posted: Wed Sep 03, 2008 12:14 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 398

Joined: 31st Aug 2005

Gallery: 9 images

Ride: Explorer

Location: St clair
NSW, Australia

i was just out driving and for some reason the ECONOMY light came on the dash and my car started running like rough, idleing very low and blowing black carbony smoke.

the car is manual though it was auto so not sure if someting has gona a miss there.

ive checked the map sensor and other vacuum hoses and they are fine. not 100% sure on what the problem is. if anyone knows what it could be or had this happen let me know the answer. cheers.

 

_________________

kangaroos and radiators are a bad mixture

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ECU???
Posted: Wed Sep 03, 2008 1:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 404

Joined: 4th May 2007

Gallery: 8 images

Location: Noosa
QLD, Australia

Hey mate

Has your car still got the auto ECU in? my guess is something may have shat itself. Maybe try getting an actual Manual ECU. It fixes up your idling problems and so on.

 

_________________

99 AU Fairlane Ghia V8 Black Leather, 19" ANZ 5+5's with 245/35 rubber
Full sound system. Extractors, Dual 2.25" exhaust.
Lowered on Tickford XR8 springs and shocks!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 03, 2008 2:41 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 398

Joined: 31st Aug 2005

Gallery: 9 images

Ride: Explorer

Location: St clair
NSW, Australia

im guessing it does i aint checled tho.

it has been working fine for a year now so not too sure what ther dilema is.

im getting a diagnostic on it 2moz to see if that finds whats wrong.

 

_________________

kangaroos and radiators are a bad mixture

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 03, 2008 4:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 887

Joined: 8th Aug 2006

Ride: Falcon

Location: Central Highlands
QLD, Australia

Generally when the economy light flashes up on the dash it means your auto gearbox is overheating. So if your car is still running the auto ecu after manual conversion, the ecu might be trying to put the car into limp home mode.
Don't know whether limp home mode alters fuel maps except locks auto in 3rd. Try disconnecting the battery, too reset the ECU and see if it happens again.

Cheers

 

_________________

97 EL Fairmont 4l OHC .Silver.
Exhaust: Pacemaker's, 2.5" exhaust and Hiflow cat
Intake: FRAM AIRHOG , EL GT snorkel
XR6 300kpa fuel reg Stg 2 Auto Shift Kit.6DJA ECU
PM in Qld looking too buy Toyota 4*4 SR5 Dualcab Hilux 91-97 with 2.8l diesel engine/5spd manual

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 35 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 7:04 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names